IMF ile anlaşmanın 2 yıllık olacağı ifade ediliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan"ın “IMF"yle 2 yıllık program üzerinde mutabakat sağlandı” açıklamasının ardından Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın da dün toplanan Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında IMF ile yapılan görüşmelerde mesafe alındığı kaydettiği öğrenildi. Basına kapalı yaklaşık 3 saat süren toplantıda IMF ile yapılan görüşmeler de değerlendirildi. Başbakan Erdoğan"ın toplantıda Türkiye"nin şartlarının kabul edildiğini ve 2 yıllık bir anlaşmanın imzalanacağını açıkladığı belirtiliyor.

IMF 3, Türkiye 2 yıl istedi

Erdoğan"ın IMF"nin 3 yıllık anlaşma imzalanmasını istediğini ancak kendilerinin 2 yıllık anlaşmayı kabul ettiklerini ifade ettiği belirtildi. IMF"nin Türkiye"nin istediği şartları kabul ettiğini belirten Erdoğan"ın “Eskiden kaynak ihtiyacı nedeniyle IMF ile acil anlaşma imzalanırdı. Ancak şimdi biz kendi şartlarımızı kabul ettirdik” dediği öğrenildi.
Ak Partili yetkililerden alınan bilgiye göre 2 yıllık anlaşmanın ocak ayı içerisinde imzalanması bekleniyor. Ak Partililer IMF ile anlaşma yapılmasının ardından bütçede bir değişiklik olmayacağının altını çizdi. Ak Partililer rakamı henüz söylemezken sadece IMF"nin Türkiye"ye ucuz finans sağlayacağını belirtiyor.

Türkiye 2010"da krizden tamamen arınacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “2010 yılını Türkiye"nin krizin etkilerinden tamamen arınacağı, büyüme enerjimizin yeniden artacağı, insanlarımızın yaşadığı sıkıntıların adım adım ortadan kalkacağı bir yıl olarak görüyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, dün televizyonlarda yayımlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasında 2009 krizini hatırlatarak, “Türk ekonomisi, dünyanın dev ekonomilerinin maruz kaldığı felaket tablolarını yaşamadı. Krizin açtığı gediklerin devlet bütçesinden yamanmasına gerek kalmadı. Ekonomimizin doğrultusunda herhangi bir sapma olmadı” diye konuştu. Son 7 yılda en düşük memur maaşının yüzde 188 oranında artış gösterdiğini belirten Erdoğan, “Önümüzdeki yıl, kamu görevlilerinin maaşlarında ocak ayında yüzde 2.5 ve Temmuz ayında yüzde 2.5 olmak üzere yıllık toplam yüzde 5 oranında artış öngörüyoruz” diye konuştu./milliyet