SP İl Başkanı Ömer Özmen, düzenlediği basın toplantısıyla geçtiğimiz hafta İstanbul"da gerçekleşen IMF toplantılarını değerlendirdi. SP il binasında düzenlenen toplantıya Özmen ile birlikte SP Aydın Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Esgin, il ve merkez ilçe yönetim kurlu üyeleri de katıldı.

Hükümet ile IMF arasında yürütülen görüşmeler sonucunda IMF"nin Türkiye"ye ilave 45 milyar dolar daha borç vermesi hususunda anlaşıldığını iddia eden Ömer Özmen, “Dünyanın ve Türkiye"nin gündemini geçtiğimiz hafta İstanbul"da organize edilen IMF ve Dünya Bankası toplantıları işgal etmiştir. Türkiye"nin öneminin ne kadar arttığının ifade edildiği toplantılar aslında dünya kapitalizminin geldiği noktayı ortaya koymuş ve deşifre etmiştir. Dünya kapitalizmi nasıl bu noktaya geldi, önce bunu açıklamak lazım. İstanbul toplantılarına dünyanın karşı karşıya kaldığı kriz havasında girilmiştir. Yapılan toplantılarda bütün gerçekler itiraf edilmiştir. İflas eden IMF ve Dünya Bankası değildir, iflas eden kapitalizmin ve modernizmin mantığıdır, paradigma iflas etmiştir. Nasıl komünizm çöktü ise şimdi kapitalizm çöküş devresine girmiştir. Bunu nerden çıkarıyoruz, IMF toplantılarının sonucu bunu söylüyor. IMF Başkanı Kahn, "açlara da bir miktar sadaka vermezsek dünyada savaş çıkar" diyor” dedi.

SP olarak yeni bir paradigma oluşturma hedefinde olduklarını açıklayan Özmen, “Temelinde hak, adalet, paylaşım, insaf, değerler duygusu olmayan değerler sistemine sahip bir sistem bütün dünyayı sömürebilir ancak başta kendi ülkesi olmak üzere yok olmaya mahkumdur. Sosyal yardımlaşmayı, dayanışmayı reddeden bu sistemin ilerleyeceği herhangi bir noktası kalmamıştır. Türkiye"nin insanlarına düşen yeni bir medeniyeti, yeni bir paradigmayı, yeni bir insan tipini bütün dünyaya verecek sağlayacak çalışmaları yapmak, yeni ve adil bir dünyayı kurmaya katkıda bulunmaktır. IMF toplantılarının tarihsel bir önemi vardır. Biz dışardan eleştirince reel politikayı bilmiyorsunuz diyorlardı ama şimdi bizi teyit ediyorlar,İMF kendisi,hatta sayın Başbakan bile İMF"yi eleştirmiştir” diye konuştu./iha