Doğalgazlı şofbenden sızan gazdan zehirlenen anne ile kızını, üst katta oturan anneanne kurtardı. Çilingire kapıyı açtıran Sevda Topçu, kızı ile torununu baygın halde buldu

Bayrampaşa"da doğalgazlı şofbenden sızan gaz nedeniyle zehirlenen anne ve kız, son anda ölümden döndü. Gaz sızıntısı nedeniyle zehirlendikleri belirlenen anne ve kızın hayatını, üst katlarında oturan anneanne kurtardı.
Yıldırım Mahallesi"nde oturan Sevda Topçu, alt katta oturan kızı Canan Gün"ü (49) önceki gece saat 22.00 sıralarında ziyaret etmek istedi. Kapıyı defalarca çalmasına rağmen bir cevap alamayan yaşlı kadın, durumdan şüphelenerek çilingir çağırdı.
Çilingirin kapıyı açmasıyla içeri giren Sevda Topçu, kızı ile torunu Seren Gün"ü (18) baygın halde buldu. Şok yaşayan anneanne, hemen 112 Acil Servis"e haber verdi.

"Mosmor olmuşlardı"
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ile kızının doğalgazdan zehirlendiklerini belirledi. Bayrampaşa Devlet Hastanesi"ne kaldırılan anne ile kızı, dün taburcu edildi.
Durumları iyi olan Canan ve Seren Gün"ü kurtaran anneanne Sevda Topçu, “Kızım salonda, torunum da yatağında baygın şekilde yatıyordu. İkisi de mosmor olmuşlardı. Avazım çıktığı kadar bağırdım. Çığlıklarıma bütün apartman uyandı. Ambulans gelene kadar benim yanımda kalan diğer kızım, ablasına ve yeğenine suni teneffüs yaptı” dedi.

Başkent Doğalgaz"a vekâleten atama
Veysel Karani Demir"in, Ankara"da 7 gencin doğalgaz sızıntısı sonucu öldüğü olaydan sonra yaptığı ve tepki çeken açıklamalarından dolayı görevinden istifa etmesiyle boşalan Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürlüğü koltuğuna vekâleten aynı kurumun İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Harun Gündüz"ün atandığı bildirildi. Gündüz, ilk iş olarak 7 gencin ölümünün ardından Makina Mühendisleri Odası"nı arayarak, yardım istedi. Gündüz"ün Ankara Belediyesi"ne ait BELTAŞ"ın genel müdürlüğünü yaptığı ve 22 Temmuz seçimlerinde AKP"den Yozgat Milletvekili aday adayı olduğu kamuoyuna yansımıştı.


MİLLİYET