İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu dün akşam Kalamış Marina’da başlattığı seçim turunu, daha sonra engelli vatandaşlarla Bakırköy’de iftar açarak devam ettirdi. Yeniden karşı kıyıya, Ataşehir’e geçen İmamoğlu, başrolünü Şener Şen’in oynadığı ”Zengin Mutfağı” adlı tiyatro oyununu izledi.

İmamoğlu, seçim turunu gece saatlerinde Şişli’de noktaladı. İmamoğlu, Şişli’deki Atatürk Evi önünde düzenlenen ”İlk Adım Etkinliği”ne katıldı. Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 23 Mart’ta İmamoğlu’nu yeniden İBB Başkanı olarak seçtirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

”ATATÜRK BİZE BU TOPRAKLARI EMANET ETMEYİ SEÇTİ”

Daha sonra İmamoğlu, ‘Ekrem Abi oley’, ‘Ekrem Başkan’ ve ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganları eşliğinde kürsüye geldi.

“Bu akşam sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum.” diyen İmamoğlu “Atamızın büyük bir görev ve cesaretle, bu ülkenin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için kurduğu planla, belki bir avuç insanla yola çıktığı gecenin o derin sessizliği içerisinde, annesiyle o geceyi paylaşmanın ve ertesi sabah o büyük cesaretle yola çıktığı evinin önünde onu anmaya geldik. Ruhu şad olsun. İyi ki bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider kurdu. Cumhuriyeti seven, demokrasiyi isteyen, 100 yıl önce söyledikleri hala geçerli olan bir liderin kurduğu güzel Cumhuriyetin evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki Atatürk, o tarihlerde birilerinin yaptığı gibi bir diktatör olmayı değil, sultanlığı değil, padişahlığı değil, milletine bu toprakları emanet etmeyi seçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda bu evden yola çıkarken, Cumhuriyeti kafasına koyduğu gibi, hiç kimsenin hükmü ve iradesi altında değil, tam bağımsız Türkiye hayalleriyle yola çıkmıştır. Misakı Milli sınırlarından asla taviz vermeden, milletinin harap ve bitap halini bilerek, cesaretini milletinin bağımsızlık duygusundan alarak yola çıkmıştır. Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal’in evladı olarak yola çıkıyorum.” dedi.