Yenipazar İlçe Müftülüğü bünyesinde din hizmetleri ile Kur"an Kursu hizmetlerinde çalışan personelinin çok olması nedeni ile seminer programını bir hafta önce başlattı. Çarşı Camiinde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan seminerde İlçe Müftüsü Mustafa Aydın tarafından dün görevlilerine kurs programı boyunca dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgiler verildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, “22 Haziran"dan itibaren, ilköğretimin 5"inci sınıfını tamamlayan öğrenciler için kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur"an-ı Kerimi ve Mealini öğrenebilmeleri ve Dini Bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla 9 hafta süreli Yaz Kur"an Kursları düzenleniyor. 3 Kur halinde yapılacak olan Yaz Kur"an Kurslarında, Kur"an-ı Kerim,İtikat,İbadet,Siyer ve Ahlak Dersleri yapılacak.Haftada 5 gün,günde 3 saat olarak yapılacak derslerin sonunda kurlarını başarı ile bitiren öğrencilere Katılım Belgesi verilecek” dedi.
Yaz Kur"an Kurslarına her yıl ilçe genelinden binlerce öğrencinin katıldığını ifade eden Aydın, “Onların psikolojik gelişimine uygun olarak eğitim-öğretim yapmamız gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan müfredat çerçevesinde verilecek eğitimin kalitesini artırmak, doğru din anlayışını, bilgisini öğretmek istiyoruz. Din görevlilerimizi kurs öncesi seminere alıyoruz. Öğrencilerimize güzel dinimizi sevdirmek, ders müfredatını sevgi hamuru ile yoğurarak işlemek, eğitim metodlarını göstermek amacı ile düzenlenen seminerler amacına ulaşıyor. Veliler olarak çocuklarımızın dini eğitiminden sorumluyuz.Çocuklarımıza, kitapların en yücesi Kur'an-ı Kerim'i öğretip, prensipleriyle yetiştirmek hepimize Yüce Allah'ın hoşnutluğunu kazandıracak, dünya ve ahirette büyük ikramların kapılarını açacaktır. Kur'an terbiyesi ile büyümüş evlatların anne ve babaları, cennette herkesi imrendirecek, anne ve babalarını taçlarla taltif edilmelerine vesile olacaklardır” diye konuştu.