İmam Ersan, hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapmazken, Dalaman Müftüsü Selahattin Bozkurt ise Kızılkaya’nın sorunlu bir köy olduğunu, hiçbir imamla anlaşamadığını ileri sürdü. Kızılkaya Köyü’ne 6 yıl önce imam olarak atanan Erhan Ersan, uygun bir ev bulamayınca 6 kilometre uzaklıktaki komşu Kayadibi Köyü’ne yerleşti. İmam Ersan’ın evinin camiye uzak olması nedeniyle namazlara geç kalması köylülerle arasını açtı. 
 
İmam Ersan’ın, iddiaya göre, 2 yıl önce Kurban Bayramı namazını yarım saat gecikmeli olarak kıldırması bardağı taşıran son damla oldu. Bunun üzerine köylüler, Dalaman Müftülüğü’ne şikayetçi oldu. Köylüler, imam Ersan’ın görevden alınıp, yerine başka bir imam atanması için topladıkları 102 imzayı da müftülüğe teslim etti. Hakkında soruşturma başlatılan imam Ersan’a, disiplin cezası verildi. Ancak imam Ersan’ın yine camiye geç geldiğini hatta bazı vakit namazlarına hiç gelmediğini ileri süren köylüler, camiye gitmeme kararı aldı. Üç aydır Kayadibi Köyü Camisi’ne giderek namazlarını kılan köylüler, imam değişmediği sürece camiye gitmeyeceklerini söyledi. İmam Ersan, köylülerin iddialarıyala ilgili açıklama yapmadı. 
 
Dalaman Müftüsü Selahattin Bozkurt ise Kızılkaya’nın sorunlu bir köy olduğunu belirtip, "Hiçbir imamla anlaşamıyorlar. Daha önce gelen imamlarla da benzer nedenlerle sorunlar yaşamışlar. Ancak, biz yine de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İmam Ersan hakkındaki şikayetlerle ilgili daha önce soruşturma başlatılmış ve disiplin cezası verilmişti. Yeni durumla ilgili de gereken neyse yapılacak" dedi. (DHA)