Aydın Merkez Osmanyozgatlı Mahallesi’nde düzenlen iftar yemeği ise rutin bir iftar yemeğinden ziyade adeta düğün töreni gibiydi. Cemaat iftar yemeğinde bir GSM şirketine açtığı davayı kazanan ve bu dava ile Aydın’da günün konusu haline gelen imamın hukuk zaferini kutladı.

Hem iftar programı hem de imamın zaferinin kutlandığı yemek Cami avlusunda ve caminin kenarında bulunan taziye evinde gerçekleştirildi. Ramazan ayı olması nedeniyle büyüklere iftar saatinden sonra yemek verilirken, çocuklar ise iftar önce yemek yedi. Güveç, pilav, salata ve tatlı verilen camide cemaat hem birbirleri ile kaynaşmak için iftar açtı hem de imamın zaferini kutladı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemeğe Osmanyozgatlı Mahalle Muhtarı Mehmet Sabri Akın, Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İkram Koca, Caminin din görevlileri Necmettin Tufan ve Ahmet Vehbi Sezgin’in yanı sıra müftülük görevlileri de iştirak etti.

Cami imamı Necmettin Tufan, rutin olarak her ramazan ayında verdikleri iftar yemeğini bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirdiklerini belirterek kutlamaya dönüşen yemekle ilgili olarak ise, “Vatandaşın duygularına tercüman olduysak mutlu olduk” diye konuştu.

Bilindiği gibi Veysel Karani Camiinin imamlığını yapan Necmettin Tufan, kandil gecesi cep telefonu hattı görüşmeye kapatılınca, kandil kutlaması yapamadığı için sevaptan mahrum kaldığını gerekçe göstererek açtığı manevi tazminat davasını kazanmıştı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png