Londra'nın merkezindeki Royal Festival Hall'da, Westmister Üniversitesi'nin düzenlediği mezuniyet töreninde cübbe giyen ve diplomasını alan Hüseyin Özer, öğrenciler ve davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Westminster Üniversitesi Rektörü Profesör Geoffrey E. Petts, Özer'i takdim ederken yaptığı konuşmada, "Hüseyin Özer'in sadece Londra'ya değil, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilere önemli katkıları var" dedi. 
 
Özer'in İngiltere'ye 40 yıl önce geldiğini belirten Prof. Petts, "Hüseyin, sadece bir aşçı değil, kendi kendini eğiten biri olmuştur. Kömürlükte yaşamış, bir barda çalışarak hayatını devam ettirmeye çalışmış ve kendi kendine okuma-yazma öğrenmiştir. 16 yaşındayken İngiltere'ye gelebilecek parayı biriktirmiş. Bu ülkeye geldikten 6 yıl sonra ise sadece ilk işini satın alacak parayı kazanmakla kalmamış, aynı zamanda çocukların eğitimi için kendi adına bir vakıf kurmuştur" diye konuştu. Hüseyin Özer'in girişimciliğinin başarısından bahseden Profesör Petts, Özer'in şimdi Londra'da Türk yemekleri sunan Sofra restoranları ile Özer restoranının sahibi olduğunu kaydetti. 
 
ÖZER: HAVALARDA UÇUYORUM
Salona rektör ve öğretim üyeleriyle birlikte törenle giren Hüseyin Özer, tören boyunca sahnede kendine ayrılan yerde oturdu. Törenin ardından AA muhabirine konuşan Özer, "Çok güzel bir duygu, havalarda uçuyorum. İlkokul diploması olmayan bir adam Westminster Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı alıyor. Benim için iki ülkeyi birbirine bağlayan insan diyorlar" diye konuştu. 
 
Ailesinin kendisini okutmadığını anlatan Özer, "Üç ailem vardı, üçü de okutmadı. Ama burada buldular beni, okumamış adama fahri doktora verdiler" dedi. 
Londra'da yaşayan Türk toplumunun kebapçılık dışındaki iş alanlarına yönelmemesinden yakınan Özer, "Herkes bildiği işi yapıyor, ben yeni bir şey yaptım. Kebaptan vazgeçtim, tamamen sağlıklı bir menü ve lezzetli yemek yaptık. Bize bugün çok iyi davrandılar. Biz sürekli araştırıyoruz, yaptığımız yemeğin, dekorun, her şeyin bir anlamı var" diye konuştu. 
 
Yıllar önce çocuklar için destek verdiği kişilerin kendisini geçen hafta İngiltere Başbakanlığına çağırdığını ve teşekkür ettiğini belirten Özer, Başbakanlıkta da Türkiye'nin konuşulduğunu dile getirdi. Özer, kısa bir süre önce de İngiltere'deki Middlesex Üniversitesi'nde, restorancılık sektörü ile ilgili bilgi ve deneyimlerini anlatacağı kısa süreli sertifika programında eğitmen olarak görev yapmayı kabul etmişti. Özer'in kişisel web sitesine www.huseyinozer.com adresinden ulaşılabilir. (AA)