ADANA'daki Kanuni İlköğretim Okulu'nda türbanlı olarak derse girmek isteyen bir öğrenciye izin verilmedi.

Saat 07.30 sıralarında Dumlupınar Mahallesi'ndeki Kanuni İlköğretim Okulu"nda, iddiaya göre türban takan 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki T.Y. okula girmek istedi. Ancak, nöbetçi öğretmen, türban takan öğrenciyi durdurup okul yöneticilerine haber verdi. Okul yöneticileri öğrencinin türbanlı olarak okula girmesine izin vermedi.

Bunun üzerine kız öğrenci okuldan ayrıldı. Bu gelişmeler sırasında bir kişinin kamera ile olup bitenleri görüntülendiği belirtildi.

Okul yöneticileri, eski öğrencileri olan T.B.'nin geçmiş yıllarda başı açık derse girerken son 2 haftada, türbanla gelip derse girme yönünde bir istek olduğunu söyledi. Okul yönetiminden bir yetkili şunları söyledi: “Başı kapalı derse girmek istedi. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde, öğrenci başı açık şekilde derse gireceği belirtiliyor. Öğrencinin velisine, "Çocuğunuz derse başı kapalı girmek istiyorsa, il veya ilçe milli eğitimden yazı alın, bize getirin, biz de derse alalım" diyerek gönderdik. Genelgeye aykırı hareket edemeyiz.” Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, konunun kendilerine de intikal ettiğini, türbanın ilköğretim okullarına indirgenmesinin provokasyon olduğunu savundu. Türkiye'nin türbanı savunanlar ve savunmayanlar diye bölünmeye başladığını belirten Boğa, şöyle konuştu: “Türban tartışması son dönemlerde üniversiteler üzerinden yapılırken, bugün ilköğretime kadar indirilmeye çalışılması tamamen provokasyondur. Çok daha ciddi sorunlar dururken, tüm ülkenin türban üzerinden ikiye ayrılmasını doğru bulmuyoruz. Demokratik ve laik bir ülkede kişi hak ve özgürlükleri belirlenmiştir. Türban bugün bilinçli olarak siyasal bir argüman olarak kullanılmaktadır. Türbanı ilköğretime sokma mantığı, bugünkü siyasal iktidardan alınan cesaretle ilgili bir girişimdir.”