Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan kız öğrenci ameliyata alınırken, olaya karıştığı belirtilen 3 öğrenci de gözaltına alındı. Olay sonrası okula gelen öğrenci velileri okul kapısını yumruklayarak çocuklarının kendilerine verilmesini istedi.

İddialar göre, 8. Sınıf öğrencisi B. Ç. (14), tenefüste bir grup tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile B.Ç., kuru sıkıdan bozma tabancasını çıkartarak ateş etti. Bu sırada araya giren 8. Sınıf öğrencisi Ş. T., silahtan çıkan saçma sol şakağına isabet etti. Ş.T. arkadaşları tarafından taksiye bindirilerek Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Polis olay sonrası hastanede bulunan B.Ç. ve 2 arkadaşını gözaltına aldı. Olayı duyan öğrenci velileri, okuldan içeri girmek istedi. Kapıda bulunan güvenlik görevlisi tarafından okul kapısının kapatılması üzerine öğrenci velileri, demir kapıyı yumruklayarak ve tekmeleyerek çocuklarının dışarı çıkartılmasını ve kendilerine verilmesini istedi.

Okula gelen veli sayısının artması üzerine olay yerine yardımcı ekip gönderildi. Çocukların kendilerine verilmesini isteyen veliler, daha öncede okulda böylesi olaylar yaşandığını ve yetkilelerin tedbir almadığını iddia etti.

Okulda fenalaşan 3 kız öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.