Aydın İl Genel Meclis üyeleri Kazım Er, Akan Evren ve Erol Öz tarafından verilen önerge ile katı yakıt ihalesinde alınan kömürlerin kalori değerlerinin yeterli olmadığı gerekçesi ile araştırma başlatılması Aydın İl Genel Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilirken, alınan karar gereği önergenin gündeme alınmasına ve bir rapor hazırlanmak üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'na havalesine karar verildi.
İl Genel Meclisin Sökeli üyesi Kazım Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğuk gitmesiyle birlikte okullardan kendilerine ''ısınamıyoruz'' şeklinde şikayetlerin geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
''İlköğretim okullarının yakacak gereksinimleri İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmaktadır. Aldığımız bilgilere göre 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için alınan katı yakıtların kalori değerlerinin yeterli olmadığı, bu nedenle okulların ısınma sorunları yaşadıklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu kömür ihalesini il çapında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıştı. Sadece Söke'de değil, diğer ilçelerden de şikayetler geliyor. Konu ciddi. Araştırılması gerekli. Yakıt ihaleleri yerinde yapılmalıdır. Okullardan gelen bu şikayetler üzerine ikinci dilim yakıt paralarını ilçelere gönderdik.''  

a-aydin-da-ilkogretim-okullarina-dusuk-kalorili-1207043_b.jpg