Eylül ayının ikinci yarısında başlayacak olan 2011-2012 eğitim öğretim dönemi öncesi İzzet Ayaydın-Ali Sarıyörük İlköğretim Okulu’nda devam eden bakım ve onarım işlemlerinin yanı sıra yeni bina için her hangi bir adım atılmaması öğrenci velilerini tedirgin ediyor. Aydın İl Genel Meclisi’nde Kasım ayında yapılacak bütçe çalışmalarında baraj bölgesinden taşınan İkizdere Köyü’ne yeni okul yapımının bulunduğu ancak, İncirliova merkeze yeni okul yapımı için bir ödenek ayrılamayacağı iddia ediliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanı Zekeriya Diner, “İzzet Ayaydın-Ali Sarıyörük İlköğretim Okulu için geçen yıl bütçeye 700 bin TL ödenek koyduk ancak o dönem arsa sorunu çözülemediği için bu para Nazilli’ye kaydırılarak, orada bir köy okulu yapıldı. Bu dönem de baraj bölgesinden taşınan İkizdere köyüne yeni okul yapımı programa alınacak. Şu ana kadar İncirliova merkeze okul yapımı için bir pay ayrılmadı, Kasım ayında yapılacak Bütçe görüşmelerine İncirliova İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız getirirse konuyu değerlendirip, bütçeye koyabiliriz” dedi.
Bilindiği gibi, İzzet Ayaydın- Ali Sarıyörük İlköğretim Okulu’nun bina kapasitesinin yetersizliği nedeniyle yeni bina yapımı söz konusu olmuş, okul arsası belediyeye ait olunca da çeşitli sıkıntılar yaşanmıştı. Ancak, Okul Aile Birliği’nin ısrarlı çalışmalarıyla, Belediye Meclisi 4 Mayıs Çarşamba günü yaptığı toplantısında arsayı bir yıl içinde okul yapımına başlanılması kaydıyla Özel İdare’ye şartlı bağışlamıştı.
Birkaç yıldır ikili eğitim uygulanan bu okulumuzda bu dönem yaklaşık 700 civarında öğrencinin eğitim göreceği tahmin ediliyor. Daha okul projesinin bile İncirliova Belediye Meclisi’ne gelmemiş olması, yeni bina yapımının bir başka bahara kalabileceği şeklinde yorumlanırken, bir yıl içinde inşaata başlanmadığı takdirde arazinin belediyece geri alınabileceği, endişeleri bir kat daha artırıyor.