İlkyardım Eğitmeni Dr. Orhan Şahin"in katıldığı seminerde üyelere ilk yardım konularında önemli bilgiler verildi.
Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren NAMİMDER üyeleri son olarak üyelerini ilkyardım konularında eğittiler. İlkyardım eğitim semineri Körfez Dershaneleri Nazilli Şubesinin Konferans Salonunda Nazilli Devlet Hastanesi Doktorlarından olan Nabız Sağlıklı Yaşam Derneği Üyesi İlkyardım Eğitmeni Dr. Orhan şahin tarafından verildi.
Yaklaşık 2 saat süren seminerde dernek üyelerine ilkyardımın önemini uygulamalı bir şekilde anlatan Dr Şahin “Kazalarda, yaralanmalarda, zehirlenmelerde ve diğer acil müdahale gereken olaylarda ilkyardım hayat kurtarır. Bu konuda en azından çok önemli olan şeyleri hepimizin bilmesi gerekir. Sağlık ekibi gelene kadar yapılan ilkyardım sayesinde olası bir ölümü veya ağır yaralanmayı önlememiz mümkün olabilir. Öncelikle ilkyardımın temelinde insan vücudunu tanımak yatmaktadır. Vücudumuzu ne kadar iyi tanırsak ilkyardımda o kadar fazla etkili oluruz. Toplumumuzda bu konudaki eksikliği gidermemiz hepimizin sağlığı açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Seminer sonundan NAMİMDER başkanı Mehmet Topçu, desteklerinden dolayı Dr. Orhan Şahin"e teşekkür ederek bir hediye verdi.