28 Şubat soruşturmasında hakkında gözaltı kararı bulunan ve 9 Nisan’da evi aranan, dönemin Başbakanlık askeri danışmanı emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi, kararı öğrenince Hazar Denizi’nde bulunan gemisinden özel helikopterle hava-alanına gitti ve ilk uçakla Türkiye’ye döndü.

Çelebi, 12 Nisan Cumartesi günü İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlardan ülkeye girdi. Aynı gün 23.00 uçağı ile İstanbul’dan Ankara’ya gelen Serdar Çelebi evine gitti. Geceyi evinde geçiren Çelebi, önceki sabah avukatını arayarak teslim olmak istediğini söyledi.

Avukatı ile önce emniyet müdürlüğüne giden Çelebi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye götürüldü. İkinci grup şüphelilerle birlikte hâkim karşısına çıkarılan Çelebi, tutuklandı. Çelebi ifadesinde, yanlış bir şey yapmadığını, kaçmak gibi bir düşüncesinin olmadığını, Hazar Denizi’nde görevde iken eşinin kendisine mail atarak olayı aktardığını, çalıştığı gemiye yedek kaptan dahi gelmeden şirketi tarafından özel olarak helikopterle karaya çıkarıldığını ve teslim olduğunu beyan etti. 2 gün önce evi aranan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Çelebi’nin, yurtdışından ülkeye girmesi, aynı gün İstanbul’dan Ankara’ya gelmesi sırasında polis engeline takılmaması dikkat çekti.