Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna başkanlığında yapılan toplantıya yürütme kurulunda yer alan İdris Akça, Sezgin Kazan, Nimet İncedal, Tahir Yabancı ve Av. Vildan Ustabaşı katıldı.
Söke Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısında Kent Konseyi Genel Sekreterlik görevine Muzaffer Ceylan getirildi. Yürütme Kurulu toplantısında Gençlik Meclisi"nin oluşturulması için çalışmalara başlanması kararı alındı. Oluşturulacak Gençlik Meclisi"nin Başkanı Kent Konseyi Yürütme Kurulu"nda doğal üye olarak yer alacak.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna Başkanlığı"nda yapılan Söke Kent Konseyi toplantısında Kültür-Sanat-Eğitim, Sosyal Dayanışma, Çevre, Turizm, Spor, Sanayi ve Ticaret, Ulaşım ve Planlama, Afete Hazırlık ile Sağlık çalışma komisyonlarının önümüzdeki toplantıda belirlenerek; çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı. Söke Kent Konseyi yürütme kurulu toplantıları her 15 günde bir Çarşamba günleri saat 16.00"da yapılacak.
Birçok Belediyede kağıt üzerinde varken, hayata geçirilemeyen Kent Konseyi çalışmalarını Söke Belediyesi olarak uzun süredir gerçekleştirmenin haklı mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; Kent Konseyi kapsamında oluşturulacak çalışama komisyonlarının tüm Söke"yi kucaklayacağını söyledi. Kent Konseyi"nin yerelleşme ve demokratik katılım mekanizması olduğunu belirten Tuna; “Katılımcıların birçok konuda görüş belirtebileceği, karar mekanizmasını etkileyebilecek, Söke Belediye Meclisi"ne tavsiye kararlarını iletebilecek olan Kent Konseyi çalışmalarını çok önemsiyoruz. Kent Konseyi içinde yer alan tüm sivil toplum kuruluşları ve temsilcilerin Kent Konseyi"ne katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.