HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

AYDINPOST HABER SERVİSİ- MHP'li meclis üyelerinin gecikmeli olarak katıldığı Aydın Belediyesi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "İlk toplantımız ülke ve Aydın için hayırlı olmasını diliyorum. 29 mart yerel seçimleri Aydın'da oldukça seviyeli bir şekilde geride kaldı. 4 partinin belediye meclisi üyeleri girdi. Bu süreçte tüm partilerin yapacakları projeleri hemen hemen aynısıydı. Bu da normal Aydın'ın sorunları belli. Bütün projelerde istihdam, triak cevre sosyal projeler vardı.
Umuyorum ki hepimiz bu projelerin gercekleşmesi için çalışacağız. Hepinize başarılar diliyorum Aydın halkı için büyük projelere imza atacağız. Dürüst ve şeffaf belediyecilikten yanayız. Aydın halkına hep beraber hizmet edeceğiz hepinize başarılar diliyoruz"
dedi.
Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Daha sonra mMeclisteki partilerden birer kişiye de belediye başkanı çerçioğlu tarafından rozet takıldı.

Şehnaz Bağcı, Kamil Kaya, Saadet Kavasgil, Fevzi Köse, Cavit Tığ Meclis Katip üyeliğine seçildi.

Öte yandan CHP'li Ahmet Gümüş ve MHP'li Uğur Türkmen'in adı Meclis Başkanvekilliği için önerildi. Kamil Bircan da AKP tarafından önerilen isim oldu. 27 oyla Ahmet Gümüş 1. başkanvekili, 25 oyla Uğur Türkmen 2. başkanvekili seçildi. Belediye encümen üyeliğine ise Ahmet Gümüş,
Kamil Kaya ve Derya Karaçolak aday gösterildi ve seçildi.

Meclis toplantısında oylamalar sırasında CHP'nin MHP ile ortak hareket etmesi de gözlerden kaçmadı. Toplantıyı izleyenler arasında CHP İl Başkanı Tunç Aytur ve MHP İl Başkanı Hasan Muti de vardı. ASTO Başkanı Veli Tiryaki de otorumun ilk bölümüne kadar toplantıyı izledi.

CHP'li Altan Güney, Aydınpost'un bugün ortaya çıkardığı yalan beyanla ilgili haberden sonra hiçbir komisyonda göreve alınmadı. Güney'le alakalı olarak Çerçioğlu'nun 'olumsuz' görüş bildirdiği öğrenildi.