Pek çok Karadenizli'nin yaşadığı komik olayları tek bir kahramanın bünyesinde toplayan ''Sümela'nın Şifresi-Temel'' filmi tanıtıldı.

Günay Restoran'daki tanıtım kokteyline, yönetmen Adem Kılıç ile oyuncular Alper Kul, Aslıhan Güner, Salih Kalyon ve Ali Düşenkalkar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alper Kul, filmde Karadeniz'in en zengin ailesinin kızına aşık olan Temel'in hikayesinin anlatıldığını söyledi.

Usta oyuncu Salih Kalyon da filmin bir Trabzon komedisi olduğunu belirterek, ''Temel hikayeleri yıllardır tüm dünyada anlatılır, ama biz istedik ki, bu filmde Temel'ler kendi doğdukları yer olan Karadeniz'den hitap etsinler ve kendilerini anlatsınlar. Tüm film aslında bunu anlatmakta. Karadeniz'in bütün karakterleri bu filmde buluştu'' diye konuştu.

Yönetmen Adem Kılıç da komedi türünde bir film çektiklerini ifade ederek, ''Ancak komiklik tek başına olmuyor. İnsan, yaşamında da bazen gülüyor, bazen ağlıyor, bazen de başka duygulara kapılıyor. Bu yüzden filmimizde çok yoğun bir aşk hikayesi var. Ayrıca iyi bir aksiyon, iyi bir macera var'' dedi.

Tüm filmlerde gişe kaygısı olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

''Biz filmimize güveniyoruz. Ben gişe kaygısı duymuyorum açıkçası. Sümela'nın Şifresi-Temel, bir seri olacak. İkinci filmin senaryosu şu anda bitmek üzere. Mayıs sonu, Haziran başında ikincisine başlayacağız. 'Allah onuncusunu da göstersin' diyorum. Oyuncuların büyük bölümü Trabzonlu. Trabzon'u seçmemiz bölgecilik anlamına gelmesin. Daha önce yapılan işlerde kullanılan şivelerden pek hoşnut olmadığımız için daha çok Trabzon orijinli, Karadeniz orijinli oyuncular seçmeye çalıştım. Bu, Karadenizli olmayan Karadenizli'yi oynayamaz anlamına gelmesin. Trabzon'un ilçelerinin farklı şiveleri vardır. Filmde ortalama bir şive tutturduğumuza inanıyorum. Şivede bir abartı olmayacak. Galası 14 Aralık'ta Trabzon Varlıbaş Alışveriş Merkezi'nde yapılacak film, 16 Aralık'ta da vizyona girecek.''

Konuşmaların ardından Havana Salsa grubu ve Murat İbrahimbaş sahne aldı.

Filmin baş rol oyuncusu Alper Kul da stand-up gösteri sundu.