Evlilikmerkezi.com Danışmanı Uzman Psikolog Mine Eren, ilk tanışmada dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor...

Eş adayınızla ilk buluşmada nelere dikkat etmeniz gerektiğinden emin olamıyor musunuz? Evlilikmerkezi.com Danışmanı Uzman Psikolog Mine Eren, ilk tanışmada kişilerin kendileri gibi olmaları gerektiğini, içlerinden geldiği gibi doğal davranmalarının faydalı olacağını vurguluyor ve dikkat edilmesi gereken diğer noktaları şöyle anlatıyor...

İlk kez yazışmada kişilerin bence hemen kendileri ile ilgili mahrem konulardan bahsetmemelerinde ve önceki ilişkileri hakkında konuşmamalarında fayda var. Genellikle kendi ilgi alanları, zevkleri, hayat görüşleri, meslekleri gibi genel konulardan konuşmaya başlanmalı, karşı tarafın cevaplarında tutarlılık, saygı, özen ve ilgi olup olmadığına bakılmalıdır. Ayrıca çok fazla ısrarcı ve zorlayıcı olan kişilere dikkat edilmelidir.

Merak ettiklerinizi nasıl sormalısınız?

Karşınızdaki kişinin sınırlarını zorlamadan, ısrar ve baskı kurmadan sorularınızı sormanız gerekir. Kişinin hazır olmadığı hiçbir konuya girmemeli, saygı çerçevesinin içinde olmalısınız. Karşınızdaki kişiye çok fazla soru sormanın ve fazlasıyla merak etmenin arkasında şüphecilik ve güvensizlik vardır. Merak belli bir dozda karşımızdaki kişiyi anlamaya yarar. Bu tutum aşırıya kaçtığında ise olumsuz sonuçlar doğurur.

İlk yüz yüze tanışmada nelere dikkat etmelisiniz?

* Özenle hazırlanmalı, temiz düzgün kıyafetler giymeli, öz bakıma önem vermelisiniz. Kendinizi hiçbir zaman rahat hissetmeyeceğiniz kıyafetleri giymemeniz gerekir.
* Buluşmaya zamanında gitmeniz, gideceğiniz yeri önceden öğrenmeniz gerekir.
* İlk buluşmanın çok uzun saatler değil daha kısa zaman içermesi daha sağlıklı. Bu nedenle önce, akşam yemeği yerine bir kafede bir şeyler içmek için buluşulmalı.
* Güvenlik açısından gündüz saatlerini ve kalabalık yerleri tercih edin.
* Buluşmaya gitmeden önce üzerinizdeki stresi atmaya çalışın. Bu buluşmayı çok fazla gözünüzde abartmayın. 

* Görüşme esnasında rahat, içten, sıcak olun.
* Karşınızdaki kişiyi sorgulamak yerine anlamaya çalışın, pozitif olun. Güleryüz her zaman işe yarar.
* Genel konulardan konuşun, gerginlik ve karamsarlık yaratan konuları tercih etmeyin.
* Kendiniz olun. Ama ilk görüşmede hemen mahrem konularınızdan bahsetmeyin.
* Tanıştığınız kişiler sizden hemen çok özel bilgilerinizi isteyebilir. Karşınızdaki insana emin olmadan bu bilgileri paylaşmayın.
* Görüşmeyi çok uzun tutmayın.