Sergi açılışında konuşan Orhan Adalı, “Siz benim doğum tarihime bakmayın, resim beni gençleştiriyor. Ailem gibi gördüğüm resimlerimi Kuşadalılara sergilemekten mutluluk duydum” dedi.
Türkiye’de ilk kez futbol maçlarındaki golleri resimlediğini vurgulayan Adalı, 1948’de ilk milli takımın resmini yaptığını söyledi. Atatürk ve İsmet İnönü resimlerinin yanı sıra çocuk, genç ve yaşlı portelerinde kullandığı renkleri kombinasyonları ile dikkat çeken 28 tablonun yer aldığı sergide, İş Bankası için yapılan 15 metrelik Atatürk’ün portesi dikkati çekti.
İş Bankasında uzun yıllar yayın ve resim koleksiyonları düzenleme işi ile uğraştıktan sonra emekli olan Orhan Adalı, ilk kez resim yapmaya dergilerdeki hikâyeleri resimleyerek başladığını açıkladı. 17 yaşındaki en genç ressam Osman Gültepe ile birlikte 83 yaşında bir ressam olarak aynı anda sergi açmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Orhan Adalı, serginin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sergi açılışının ardından ise Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Ceylan, sanatçıyı kutlayarak çiçek verdi. Orhan Adalı daha sonra çocukları ve torunlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.