Kupaya veda edilmesi üzerine takımda operasyon sinyalleri veren Mustafa Denizli, ilk radikal kararını aldı. Denizli, Nihat Kahveci"nin üzerindeki baskıyı kaldırmak için yıldızı iç maçlarda yedek bırakacak

MUSTAFA Denizli kupadaki tükenişin faturasındaki "Z" raporunu çıkarttı. Geçtiğimiz sezonu çifte şampiyonluk sevinciyle kapatan ancak önceki gün İstanbul BŞB. karşısında alınan yenilgiyle Ziraat Türkiye Kupası"na 3 maçta aldığı 3 mağlubiyetle havlu atan Beşiktaş"ta teknik direktör Denizli"nin sabrı taştı.

MAÇIN ardından "Hatalar bertaraf edilmezse birileri bertaraf olacak" diyen tecrübeli teknik adam takımla ilgili ilk radikal kararını aldı. İlk aşamada herhangi bir futbolcusunu kadro dışı bırakmayı düşünmeyen Denizli, formsuz durumdaki Şilili Rodrigo Tello ile Alman Michael Fink"i uyarmakla geçiştirirken, kötü durumdaki Serdar Özkan"ın da kulağını çekecek. Ancak esas karar takımın suskun golcüsü Nihat Kahveci"yle ilgili.

ARTIK bundan böyle Nihat, İnönü"deki maçlara yedek soyunacak. Denizli"yi bu karara iten faktörse; bir türlü istediği form düzeyine kavuşamayan tecrübeli golcüsünün ilk 11"de başladığı maçlarda tribünlerdeki taraftarın Nihat"ı, dolayısıyla da takımı baskı altına alıyor olması.

NİHAT GERİLİYOR

GOL sıkıntısı yaşayan ve bu sezon resmi maçlarda sadece 1 golü bulunan Nihat"ın İnönü"de sürekli olarak gerilip kötü performans ortaya koyması bu ka rarı alan Denizli, öte yandan da yıldızını kaybetmek istemiyor. Belli bir forma ulaşana dek sadece deplasman maçlarında ilk 11"de başlatmayı düşündüğü Nihat"ın üzerindeki olumsuz etkiyi de almak istiyor.

BELEDİYE"YE YEDEK

UYGULAMANIN ilk örneğini Süper Lig"de ikinci yarının ilk haftasındaki İstanbul BŞB. maçında hayata geçirecek Mustafa Denizli"nin kötü sonuçların devam etmesi durumunda bu tarz kökten değişikliklere devam etmesi de gündemde. / vatan