Serdar Öztürk"ün avukatı Demet Reçber, Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen belgeyi arama işlemleri ve hâkim tespiti sırasında görmediklerini açıkladı

Emekli Yüzbaşı, avukat Serdar Öztürk"ün bürosundan çıktığı öne sürülen “İrticayla Mücadele Eylem Planı” başlıklı belgeyle ilgili tartışmalar sürüyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Öztürk"ün avukatı Demet Reçber, Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen belgeyi arama ve tespit işlemleri sırasında hiç görmediklerini, belgenin Öztürk"ün bürosunda bulunduğundan Taraf gazetesindeki haberden sonra bilgi sahibi olduklarını söyledi.
Rençber, şöyle konuştu:

CD-DVD YASAK: Öztürk, takipte olduğunu biliyordu. Ofisinde çalışan avukatların, CD, DVD, flash bellek kullanımı yasaktı. Hatta evini arayan polis, evde iki çocuk olduğunu görüp, CD bulamayınca, "Oyun CD"si de mi yok?" demiş. Arabasında dahi müzik CD"si yok. Ergenekon operasyonunda sorgulanan bir zanlının avukatına emniyette, "Öztürk"ten mi talimat alıyorsunuz, kendisini de misafir edeceğiz" demişler. Yani Öztürk, izlendiğini bilirken neden bu kadar gizli belgeyi ofisine koysun?

KÂĞIDIN ALTINDA ÇIKTI: Öztürk"ün bürosundaki aramada, barodan gelen avukat ve bizim avukat arkadaşlarımız da hazır bulundu ama hiçbir talepleri kabul edilmedi. Bir polis, "CD buldum" diyor. Avukatlar, "Mümkün değil, bu büroda CD yasak" diyorlar. Polis, "bakın kağıdın altında" diye CD çıkarıyor. Avukatlar, CD"nin açılmasını istiyorlar. Savcı ve polis reddediyor. Emniyette açıldı ve boş çıktı. Ama tepki gösterilmese o CD"nin de içi doldurulurdu.

EMNİYET"TE YEDEKLEDİLER: CMK"daki açık hükme rağmen bilgisayarın yedeklemesi, arama sırasında yapılmadı. Yedekleme Emniyet"te yapıldı. Arkadaşlarımız da oradaydı. Cihazın operasyona gideceğini belirterek yedeklemeye 3 saat ara verdiler. Madem operasyona cihaz götürülüyor, büromuza niye getirilmedi? Belgenin bir örneğinin bilgisayardan çıktığı, diğerinin evrak arasında bulunduğu söyleniyor. İkisi de mümkün değil. Yedekleme sırasında ya da başka bir aşamada bilgisayara böyle bir belge yüklendiyse bilmiyorum.

İÇERİĞİ GÖRÜLMEDEN İMZA ATILDI: Arkadaşlarımız, belgelere tek tek imza atmış, doğru. Ancak belgelerin içeriği gösterilmeden, sadece o bürodan çıktığını göstermek için imza attırılmış.

BELGEYİ GÖRMEDİK: Biz ne arama ne de İstanbul"daki hâkim tespiti sırasında bu belgeyi görmedik. İstanbul"daki tespit sırasında belgeler çıkarılınca, Serdar Bey, "Bunların hiçbiri benim değil, parmak izi incelemesi istiyorum" dedi. Reddedilince ameliyat eldiveni istedi.

Belgeleri bu eldivenle inceledi. İnceleyebildikleri arasında bu belge yoktu. Belgeyi ilk kez Taraf gazetesinde gördük. Aynı hâkim, Öztürk hakkında arama kararına, delil tespitine ve tutuklama kararına imza attı. Delil tespiti sırasında "belge içeriğine bakalım" dedik ama izin vermedi. AKŞAM