Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli, Anayasa Mahkemesi'nin Köşk kararını değerlendirdi, "Yasal olarak hakkı olsa da Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz." dedi. Besli, "Şu anki sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu.

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programına konuk olan Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"HERKES FELAKET SENARYOSU ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR"

"2014'te belli ki Erdoğan dördüncü kez milletvekili seçilmeyecek yani milletvekili ve Genel Başkan olmayacak. Herkes bunun üzerinden felaket senaryosu üretmeye çalışıyor. Erdoğan ile Gül'ü çatıştırlar mı düşüncesi var. Bu boşuna. Her ikisini de gayet iyi tanıyorum. İkisinin arasında asla çatışma olmayacaktır."

"ERDOĞAN 2014'TE CUMHURBAŞKANI OLACAK"

"Erdoğan Köşk'e çıkmak istiyor ve çıkması da gerekir. Benim kişisel kanaatim bugünkü sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak. Erdoğan tüzük değişikliği yapmayacaktır. Üç dönem milletvekilliği yapanlar bir daha aday olamayacak. Sonuçta Erdoğan aktif siyaseti bırakmaya hazır değil."