Bilindiği gibi; Didim Belediyesi tarafından 21 Ağustos günü 2009 Cuma günü Didim Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda saat 14:30'da yapılan 472 işyeri ve hanenin yıkım ihalesi iptal edilmişti. Yıkım ihalesine o döneme 3 firma katılırken, 2 firma şartnameye uymadığı için ihaleye girememişti. İhaleye giren tek firmanın verdiği teklifte avantajlı olmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Önümüzdeki günlerde yeniden yapılması beklenilen bu ihalenin sonucunda Didim'de yıkılması gereken 472 ayrı konut ve işyeri için yeniden ihale tarihi belirleneceği öğrenilirken, Didim Belediyesi yıkılacak 472 yerin içerisinde ilk olarak Didim"in en büyük otellerinden olan ve 5 yıldızlı otel sıfatına sahip Garden Of Sun Otelin kaçak yerlerinin yıkım ihalesi tamamlandı.


Belediye Meclis Toplantı salonunda yapılan ihaleye tek firma katıldığı ve ihaleyi aldığı öğrenilirken, ihaleyi Mehmet Sait Aruzoğlu"nun aldığı öğrenildi. İhalenin 84 Bin Liraya alındığı öğrenilirken, ihaleyi alan firmanın Garden Of Sun Otele ait olduğu bilinen tenis kortu, bahçe ve çevresi ile havuz"un yıkım işini yapacağı öğrenildi. İhaleyle ilgili olarak itiraz süresinin olduğu öğrenilirken, itirazın 12-13 gün içerisinde yapılması gerektiği öğrenildi ve itiraz edilmediği takdirde işlemlerin 20 gün içerisinde başlanılacağı öğrenildi. İtiraz olduğu takdirde yıkım işlemin erteleneceği kaydedildi.

BÜYÜK TURİZM İŞLETMELERİNİN İSKELELERİ DE YIKILACAK

Öte yandan 472 yıkılacak yerin içerisinde ilk olarak Didim"in 5 yıldızlı sayılı otellerinden biri olan Garden Of Sun otelin yıkılması dikkat çekerken yıkımı yapılacak yerler arasında İlçenin en ünlü otellerin ve eğlence merkezlerinde yer alıyor. Didim"in ünlü eğlence mekanı Medusa Disco"nun iskelesi ile Didim"in ünlü otellerinden Holiday Otel"in iskelesi, 5 yıldızlı Didim Beach Otel"in iskelesi, 5 yıldızlı Capris Otelin İskele ve otoparkı, TKİ iskelesi, Tatil köyü Clup Tarhan"ın iskelesi ile Parlamenterler sitesinin iskelesi yıkımı yapılacak en önemli yerler arasında.