Kuşadası Belediye Başkanlığına iki gün vekâlet eden CHP"li Belediye Meclisi Üyesi Leziz Uyanık, tarihte Kuşadası Belediye Başkanlığı koltuğuna resmi olarak oturan ilk kadın oldu.
Güler yüzü ve sempatik kişiliğiyle iki gün boyunca ilgi odağı olan Leziz Uyanık, vatandaşların sorunlarıyla tek tek ilgilendi.
İki gün izin alarak şehir dışına çıkan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, bu kez vekaleti CHP"li Belediye Meclisi Üyesi Leziz uyanık"a bıraktı. İki gün Belediye Başkan Vekili olarak başkanlık koltuğuna oturan Kuşadası"nın sevilen siması ve jeoloji mühendisi Leziz Uyanık, “Halka hizmetin yeri, zamanı ve makamı olmaz. Zaten Belediye Meclisi üyesi olarak gece gündüz Kuşadası"na hizmet veriyoruz. İki gün süreyle Belediye Başkan Vekili olarak hizmet etmek bana gerçekten gurur verdi” dedi.
Kadınların toplumların ilerlemesinde en önemli lokomotifler olduğunu açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Kurtuluş Savaşını, erkeklerle omuz omuza çarpışan kadınlarımız sayesinde kazandık. Atatürk"ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolundaki savaşımızı da ancak kadınlarımızla birlikte kazanabiliriz. Kadınlarımızın uygarlık savaşındaki rolü, ancak siyasette inisiyatif alarak sağlamlaşabilir. Leziz arkadaşımız güvenilir kişiliği ve güler yüzüyle Kuşadamıza iki gün Belediye Başkan Vekili olarak hizmet verdi. Bu olay en az Leziz arkadaşımız kadar, bizleri de gururlandırdı”