Ak Parti"den milletvekilliği adaylığı için ilk istifayı eski İstanbul Valisi, Kamu Düzeni ve Güvenliği (KDG) Müsteşarı Muammer Güler verdi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy da istifa etti

2011 genel seçimlerinin tarihinin 12 Haziran olarak kesinleşmesinin ardından bürokraside yoğun olarak beklenen milletvekilliği aday adaylığı için ilk istifayı Kamu Düzeni ve Güvenliği (KDG) Müsteşarı Muammer Güler verdi.
İstanbul"dan aday adayı olması beklenen Güler, dün sabah istifa dilekçesini İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü"ne sundu. Tunceli"deki görevi sırasında son seçimler öncesinde vatandaşlara beyaz eşya dağıtan ve hapis cezasına çarptırılan Giresun Valisi Mustafa Yaman"ın da Ak Parti"den aday adaylığı için istifa edeceği öğrenildi. Cezası ertelenen Yaman"ın aynı zamanda Ak Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan"la akraba olduğu ortaya çıkmıştı.

Kulislerde isimler
İçişleri Bakanlığı kulislerinde, Ak Parti"den ve diğer partilerden milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılacak valiler de yoğun olarak konuşuluyor. Bu isimlerin başında, Kars Valisi Ahmet Kara, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Kırklareli Valis Ali Haydar Öner geliyor.
Bu arada, bugün görevinden ayrılacak İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın yerine yine müsteşar Osman Güneş"in seçim sürecinin bakanı olacağı öğrenildi. Güneş, 2007"deki genel seçimler öncesinde de Kayseri Valisi iken İçişleri Bakanı olmuş ve seçimden sonra müsteşar olarak bakınlıktaki görevine devam etmişti. Milletvekili aday adayı olması beklenen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal"ın da yerinde kalacağı belirtildi.

Savcı istifa etti
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy da Ak Parti"den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

Bir istifa da MEB"den
Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü "nde Daire Başkanlığı görevini yürüten Seyithan Razi de Ak Parti"den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

milliyet