İZMİR'de, taziye ziyaretine gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, iş bulamadığı için gösterdiği tepkiyle adını duyuran ve yardımcı olunacağı sözünü alan Sinem Örsçek, yaşadığı Antalya'da iş görüşmelerine başladı. Örsçek, "Cumhurbaşkanlığı'nın yönlendirmesi, ticaret odalarının yardımıyla turizm sektöründe üç dört yer teklif edildi. Bugün bir otelle görüşmemi yaptım. Bir hafta içinde işim netlik kazanacak" dedi.

Geçen 3 Temmuz'da, yengesi Şadan Satoğlu'nun vefatı nedeniyle dayısı Nazif Satoğlu'nun İzmir'deki evine taziye ziyareti için gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaklaşarak, "Bu ülkede neler oluyor bilmek istiyorum. Bu insanlar sizi neden alkışlıyor anlamıyorum" diyerek tepkisini dile getiren üniversite mezunu işsiz 32 yaşındaki Sinem Örsçek, adını tüm Türkiye'ye duyurdu. Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde de yüksek lisans yapan Örsçek, tüm aramalarına rağmen iş bulamamasına isyan etti. Ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hoşgörü gösterip konuştuğu, bunun üzerine özür dileyen Örsçek'ten, CV'sini göndermesi istendi. Özgeçmişini Cumhurbaşkanlığı'na gönderip haber bekleyen Örsçek, geçen hafta yaşadığı Antalya'ya döndü. Eniştesinin rahatsızlığı nedeniyle geldiği İzmir'de sesini duyurmayı başaran Örsçek, bugün, Antalya'da iş görüşmelerine başladı.

İLK İŞ GÖRÜŞMESİNİ YAPTI

Acele karar vermek istemediğini, işsizlerin simgesi haline geldiğini dile getiren Örsçek, "Cumhurbaşkanlığı'nın yönlendirmesi ticaret odalarının yardımıyla turizm sektöründe üç dört yer teklif edildi. Antalya'da olmasını istemiştim. Bu şekilde yönlendirmeler oldu. Bugün de bir otelle görüşmemi yaptım. Bir hafta içinde işim netlik kazanacak" dedi.