Konya'nın Akşehir ilçesinde ailesi tarafından 20 gün önce kayıp ilanı verilerek aranan 78 yaşındaki Ayşe Yuvalı'nın, 86 yaşındaki Mustafa Çimendere ile evlenmek için Aydın'ın Nazilli ilçesine kaçtığı ortaya çıktı.
Akşehir'de yaşayan 78 yaşındaki Ayşe Yuvalı'nın 20 gün önce ortadan kaybolması üzerine ailesi hem kayıp ihbarında bulundu hem de gazetelere verdikleri ilanlarla kendisini aramaya başladı. Aramalar sonunda Ayşe Yuvalı'nın kayıp olmadığı, 86 yaşındaki Mustafa Çimendere ile evlenmek üzere Nazilli'ye yerleştiği ortaya çıktı.
KAYMAKAM YILDIZ ÇİFTİ ZİYARET ETTİ
Mustafa Çimendere ve Ayşe nineyi ziyaret eden Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, "Nazilli çok güzel bir şehir, her yönüyle insanları kendine çekiyor. Uzun ömürlü, sağlıklı ve dinç insanların yaşadığı bir yer olan Nazilli'de yaşlı çiftlerimizin aşkları da güzel oluyor. Çiftimizin aşkını duyan birçok televizyon programı kendilerini İstanbul'a davet ediyor" dedi. Mustafa amcanın sağlık problemi olduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "İki gündür kendisini iyi hissetmiyor. Yarın kendisini Nazilli Devlet
Hastanesine götüreceğiz. Kendilerinin evlenmelerinden önce sağlık durumları daha önemli. Şimdi önlerinde tek engelleri olan rapor olayı var. Aydın'a sevki istendi. Birkaç gün sonra rapora göre evlenmelerine izin çıkarsa onları evlendireceğiz. Burada ailelerinin de düşünceleri çok önemli. Kendilerine uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum."
Mustafa Çimendere, Kaymakam Caner Yıldız ile sohbetinde sevmenin ve evlenmenin yaşı olmayacağını dile getirerek, şunları söyledi: "İnsan, her yaşta sevebilir. Ben de Ayşe'yi sevdim ve anlaşarak evlenmek için onu eski memleketim Akşehir'in Çimendere köyünden Nazilli'ye getirdim." 50 yıl önce Akşehir'den Nazilli'ye gelerek yerleştiğini anlatan Çimendere, sözlerine şöyle devam etti: "Bu süre zarfında 5 kez evlendim. 1 tanesi hariç hepsi vefat etti. Nazilli'de tek başıma yaşıyorum. İnsanın tek başına yaşaması
zor oluyor. Gezmek için Urfa'ya gidecektim. Önce eski memleketim olan Akşehir'e gittim. Gençlik yıllarında bizim köye gelin gelen Ayşe ile karşılaştım. Kendisiyle ilk kez burada görüştüm. Görüşmemiz sırasında onun da 24 yıl önce eşini kaybettiğini öğrendim. Sağlığın nasıl, sana bakıyorlar mı dedim. Bana bakmıyorlar deyince. Hadi gel beraber uzun ömürlü insanların yaşadığı Nazilli'ye gidelim. Ben de eşimi kaybettim tek başıma yaşıyorum dedim. Kimseye haber vermeden 20 gün önce Nazilli'ye geldik. Evlenme
işlemlerimizi başlattık. İkimizde mutlu şekilde yaşam süreceğimize inanıyoruz."
DOKTOR RAPORUNDA SIKINTI YAŞIYORLAR
Evlenmek için başvurdukları Nazilli Belediyesi Nikah Memurluğundan istenen "akıl sağlığı yerindedir" raporu için hastaneye başvuran yaşlı çiftin, bu işlemlerinde sıkıntı yaşadığı öğrenildi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız'ın çiftin durumuyla yakından ilgilendiği öğrenilirken, çiftin önümüzdeki günlerde Adnan Menderes Üniversitesinden rapor alınması için sevk edileceği belirtildi. Ayrıca, iki gündür sağlık sorunu olduğu öğrenilen Mustafa Çimendere'nin Nazilli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesi için Kaymakam Yıldız'ın talimat verdiği öğrenildi.