AZERBAYCAN, deprem bölgesine ilk dış yardımı gönderen ülke oldu. Azeri hükümeti, arama kurtarma ekipleriyle birlikte tıbbi ve yaşam malzemesi dolu uçağı Van’a gönderdi.
 
AZERBAYCAN, deprem bölgesine ilk dış yardımı gönderen ülke oldu. Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan’ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.
 
İzmir Aliağa’daki PETKİM kompleksinde kurulacak Star Rafinerisi’nin salı günü yapılacak temel atma töreni için Türkiye’ye gelecek olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, acil olarak deprem bölgesi Van’a yardım ulaştırdı.
Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan’ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi, Bakü’den havalandı. Azerbaycan’dan kurtarma ve sağlık ekipleriyle yardım malzemesi getiren uçak bu akşam Van Havaalanı’na indi.
Uçaklarda bulunanlar ise şöyle:
 
Birinci uçak:
140 kişilik uluslararası standartlarda ekipmanları ile birlikte özel eğitimli kurtarma ekipleri
Özel kurtarma köpekleri
Özel kesme, kaldırma, kırma, çıkarma aletleri
 
İkinci uçak:
2 özel sahra mobil mutfağı
150 çadır
2500 battaniye
750 yatak tulumu