Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu, 7’sinin de yaralandığı PKK saldırısına ilişkin çifte soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün ilk idari işlemler yapıldı. Bölgede operasyon yapan birlikten sorumlu bir binbaşı ve üsteğmenin görev yeri değiştirildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görev yeri değişikliklerinin ‘devamı olabileceği’ mesajını verdi. 

Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen 40’ıncı dönem temel Özel Harekât Kursu mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Silvan saldırısına ilişkin görev yeri değişiklikleri olduğunu açıkladı. Konunun, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından değerlendirilerek, soruşturmaya paralel şekilde idari tedbirler alındığını belirten Şahin, “Bunun devamı da olabilir, olmayabilir. Bundan sonrası artık o kurumun kendi çalışma anlayışı ve prensipleri çerçevesinde yürüyecek bir husustur” dedi. 

İşte o komutanlar 
Silvan’da saldırıya uğrayan birliğin sorumluluğu Tabur Komutanı Binbaşı Milbay Şahin ile Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz ve Üsteğmen Necmeddin Erdoğan’daydı. Görev yeri değiştirilen subayların üç isim olabileceği belirtiliyor. 

17 ilde görev yapacaklar 
Öte yandan özel harekâtçıların mezuniyet töreninde konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, sertifika alan polislerin başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere 17 ilde görev yapacaklarını söyledi. Kılıçlar, özel harekât polislerinin sayısının daha da arttırılacağını ifade etti. 

Karadeniz’e ‘özelin özeli’ 
Özel harekât polislerini yeniden araziye sürmeyi planlayan hükümetin, Karadeniz’e yönelik de ayrı bir planlama yaptığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sorular üzerine, Karadeniz’de görev yapacak özel bir birim oluşturulması yönündeki çalışmaları doğruladı. Şahin, “Çalışmamız var” dedi. Öte yandan Gölbaşı’ndaki törenle dün 318 özel harekât polisi mezun olarak sertifikasını aldı. Böylece özel harekât polislerinin sayısı 6 bin 618’e çıktı. (Radikal Ankara)