ABD Başkanı Barack Obama, resmi ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere dün saat 21.15 sıralarında Türkiye"ye geldi.

ABD Başkanlık uçağı "Air Force One" ile Ankara"ya gelen Obama ve beraberindeki heyet, Esenboğa Havaalanı"nda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye"nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, ABD"nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Limuzinle oteline gitti

Obama, gelişinin hemen ardından apronda kendisi için bekleyen limuzine binerek, ikamet edeceği otele doğru yola çıktı. Obama, bugün temaslarına ilk olarak Anıtkabir"i ziyaret ederek başlayacak. ABD Başkanı daha sonra Çankaya Köşkü"nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"le bir araya gelecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Obama saat 14.30 sıralarında TBMM"ye gelecek.

Muhalefetle 5"er dakika

Obama, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Başkanlık makamı girişinde karşılanacak. Toptan ile 15 dakika başbaşa görüşecek Obama, Toptan"ın makam odasında sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile 5"er dakika görüş alışverişinde bulunacak. Ardından TBMM Genel Kurulu"na geçecek Obama, 45 dakika kürsüde kalacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Obama"yı TBMM"de kendisine ayrılan özel locadan dinleyecek. Obama"nın ziyareti nedeniyle bugün Meclis"e ziyaretçi de alınmayacak. Obama TBMM"nin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan"la Başbakanlıkta görüşecek.

Hürriyet