Kuşadası merkezi ile bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ve liselerde 14 bin öğrenci ile 657 öğretmen için zorlu maraton başladı.
Okulların yeni eğitim öğretim yılına başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Atatürk Meydanı"nda tören düzenlendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serhan Kesmez, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu ile Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, müdürler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasının ardından, Milli Eğitim Müdürü Türkan, Atatürk Anıtı"na çelenk koydu. Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan tüm birimleriyle yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduğunu söyledi. 4 anaokulu, 21 ilköğretim okulu, 10 genel lise, 1 özel okul, 1 mesleki eğitim merkezi, 1 halk eğitim merkezi, 1 öğretmenevi, 7 özel dershane ve 1 özel lisan okulu bulunan Kuşadası'nda, yaklaşık 14 bin öğrenci ders başı yaparken, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle her okulda ayrı ayrı törenler düzenlendi.
Öte yandan, öğrenciler de yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle büyük bir sevinç yaşadı. Arkadaşlarına yeniden kavuştukları için mutlu olduklarını vurgulayan öğrenciler, çok çalışıp sınavlarda başarılı olmak istediklerini belirtti.