Bahçeşehir"deki villalarında kız arkadaşı Münevver Karabulut"un başını keserek öldürdüğü iddia edilen ve olaydan 197 gün sonra teslim olan Cem Garipoğlu"nun yargılanmasına bugün başlanıyor.

CEM GARİPOĞLU ADLİYE

İlk kez hakim karşısına çıkarılacak olan Cem Garipoğlu, adliyeye arka kapıdan cezaevi aracı içinde sokulduğu için gazetecilerin görüntü alması mümkün olmadı.

Karabulut ailesi de adliyeye arka kapıdan girdi. Baba Süreyya ile Anne Negahan Karabulut kameralara yansıdı. Bu arada adliye çevresindeki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Bazı gruplar da protesto için adliye çevresinde toplanmaya başladı

İDDİANAMEDE TÜYLER ÜRPERTEN AYRINTILAR

İstanbul Cumhuriyet savcıları Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk"ün hazırladığı iddianamede, Cem Garipoğlu"nun cinayeti tasarlayarak işlediği, Münevver"i canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü ileri sürüldü. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapisten kurtulan Cem Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Garipoğlu hakkındaki iddianame onaylanarak İstanbul 1. Çocuk Ağır Mahkemesi"ne gönderildi. Mahkeme dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderdi. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı kabul etti. İddianamede Münevver"in babası Süreyya, annesi Nagihan ile kardeşi İbrahim Enver Karabulut şikâyetçi olarak yer aldı. Ailenin avukatlığını Rezan Epözdemir yapacak. Garipoğlu"nu ise Aytekin Kaya savunacak.

Ailesiyle yargılanabilir
Garipoğlu, soruşturma sürerken 18 yaşından küçük olduğu için diğer sanıklardan ayrı yargılanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu"nun annesi, babası ve amcasının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında ayrı bir iddianame de hazırlandı. Bu iddianamede baba Mehmet Nida Garipoğlu"nun “tasarlayarak, canavar hisle veya eziyet çektirerek, çocuğu öldürmek”ten, anne Tülay Makbule Garipoğlu"nun “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek”ten, diğer şüpheliler Mehmet Karakayalı, Habib Kurt, amca Hayyam Garipoğlu ve Ahmet Batur"un ise “suçluyu kayırmak”tan cezalandırılmaları istendi.
Baba Garipoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet, Tülay Makbule Garipoğlu hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezaları istendi. Bu dosya da Bakırköy Adliyesi"ne gönderildi. Dosya Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi"ne verildi. Cem Garipoğlu"nun avukatı Aytekin Kaya, 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi"nin dosyayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderebileceğini ileri sürdü. Aytekin Kaya “Cem 18 yaşına girdiği için dosyalar birleştirilebilir” dedi.

Bu arada adliye çevresindeki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Bazı gruplar da protesto için adliye çevresinde toplanmaya başladı.

CEM'E İLK SORU: İLK CİNAYETİN Mİ?
Garipoğlu"na mahkemede 10 soru yönelteceğini söyleyen Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir “İlk sorum "Cinayet çok profesyonel işlenmiş. İlk cinayetin mi" olacak” dedi. Cinayet tarihinde 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbetten kurtulan Cem, 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Oğluna yardım ettiği öne sürülen baba Nida Garipoğlu da ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakim karşısına çıkacak. Anne Tülay Garipoğlu"nun delillerini yok etmekten, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt, Hayyam Garipoğlu ve Ahmet Batur"un ise suçluyu kayırmaktan cezalandırılmaları isteniyor. -milliyet