Adana'ya "düz savcı" olarak atanan Erzincan'daki Ergenekon davasının iki numaralı sanığı Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner SKY TÜRK'te yayınlanan Vakkas Aksu'nun sunduğu Haber Mahalli programına katıldı. Cihaner canlı yayında "Yargıtay'da Cihaner işini bağladılar. Onları yaparken bayağı mahirsiniz" diyen Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi. Cihaner "Benim davam bitmeyi bırakın henüz başlamadı. Bile bile karalama yapıyorlar. Bir operasyonun psikolojik zemini hazırlanıyor" dedi. Cihaner CHP'den adaylık iddialarına ise "şuan değil, koşullar oluşursa" yanıtını verdi.

Cihaner şöyle devam etti: "Bizim davamız henüz başlamadı. Biz o davada henüz savunma bile yapmadık. Yargıtay ceza genel kurulunun gerekçeli kararı 4 aydır henüz yazılmadığı için diğer yargılananlardan bazılarının kimlik tespitleri bile yapılamadı. Bizim sadece tutukluluğumuzla ilgili karar verildi. Bu davanın sonuçlandırılması, imtiyaz tanınması haberi karalamadır. Yasalar gereği bizim davamızın üç ayda bitirilmesi gerekir ancak henüz başlamadı. Biz aslında mağduruz"

OPERASYONUN PSİKOLOJİK ALTYAPISI

Hükümetin yeni bir operasyon hazırlığında olduğunu öne süren Cihaner "Hükümet yetkilileri bizim davamızın başlamadığını biliyor. Bunu bilmemeleri mümkün değil. Bunu bilmemeleri mümkün değil. Bunun ilk derece yargılaması olmadığını ve benim davamın bitmediğini herkes biliyor ama böyle söyleniyorsa yargı üzerinden yürütülecek yeni bir operasyonun belki de psikolojik alt yapısı hazırlanıyor. Bu operasyonuda Yargıtay ve Danıştay'a yapılacak operasyondur.Yeni daireler oluşturarak Yüksek Yargıyı ele geçirecekler. Başbakan Erdoğan ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ davanın bitirildiğini söylüyor. Buna yurttaşlarımız da inanıyor. Diyelim dediklerinin tamamı doğru; kendilerine bir haksızlık yapıldı, davaları erken sonuçlandırıldı. Peki bu bize haksızlık yapılmasını haklı kılar mı?

CİHANER CHP'DEN ADAY MI?

Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, CHP'den milletvekili adayı olacağı şekilindeki haberlerin anımsatılması üzerine "Şu anda öyle bir değerlendirme içerisinde değilim" dedi Cihane, "Bazı yakıştırmalar yapılıyor. Belli kişilerin dokunulmazlık zırhına büründürülmesi konusunda. Daha önce de belirttim bu dava sürecinde biz hesap soran konumunda olacağız. Böyle bir ceza tehdidinden korkmuyoruz. Eğer somut koşullar oluşursa siyaset sizin için ne kadar anlam taşıyorsa benim için de gündeme gelebilir."