Aydın İl Jandarma Komutanlığı"nca yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle meydana gelebilecek hayvan hırsızlıkları olaylarına karşı tedbirler artırıldı. Yıl boyunca hayvanlarını besleyerek Kurban Bayramı"nda para kazanmak amacında olan vatandaşlar, jandarma ekipleri tarafından almaları gereken önlemler hakkında bilgilendirildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı"nca vatandaşların alması gereken önlemler şu şekilde sıralandı: “Hayvan sahipleri, hayvan barınaklarının kapısını sağlam kilit altında bulundurmalı ve imkanlar ölçüsünde alarm ve kamera sistemi koymalıdırlar. Hayvan hırsızlarının genellikle yerleşim alanları dışındaki ahır ve ağıllar ile arazide başı boş gezen hayvanları seçmesi nedeniyle mutlaka çoban köpeği bulundurulmalı, hayvanlar başı boş bırakılmamalıdır. Meydana gelen hayvan hırsızlıklarının çoğunda köpeklerin zehirlendiği tespit edilmiştir. Bu nedenle ahır ve ağılların etrafı mutlaka aydınlatılmalı ve belirsiz aralıklarla kontrol edilmelidir. Hırsızlıkta kullanılacak aracın genellikle birkaç gün önceden çevredeki uygun bir akaryakıt istasyonuna bırakılarak uygun zamanın beklendiği tespit edilmiştir. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olmalı ve çevrede gördükleri şüpheli araçları en yakın Jandarma Karakoluna bildirmelidir”

HIRSIZLAR ÖNCEDEN GİDİP KEŞİF YAPIYOR

Hayvan hırsızlarının eylemleri öncesi hedef olarak belirledikleri bölgelerde keşif yaptığına işaret eden jandarma yetkilileri, hayvan sahiplerine şu uyarılarda bulundu: “Hırsızlar köylere çoban, avcı, hayvan alıcısı vb. kılığında giderek köylerdeki hayvan sayısını ahır ve ağılların yerlerini, emniyet tedbirlerini inceleyerek keşif yapmaktadır. Vatandaşlar köylere gelen bu tür şüpheli şahısları süratle "156 Jandarma İmdat" telefonuna bildirmelidir. Hayvan hırsızlığı olayı meydana geldiğinde vatandaşlarımız vakit kaybetmeden ücretsiz "156 Jandarma İmdat" telefonunu aramalıdır. Unutulmamalıdır ki "Sürat" suçluların yakalanmasında en önemli etkenlerden biridir”