Sembolik olarak Vali Hüseyin Avni Coş"un makamına oturan Küçük Vali, yaptığı bir telefon bağlantısında kendisinden telefon bağlattığı bir resmi kurumda 'çocuk'diye söz edilmesine; "Valilikteki çocuk değil, Vali arıyor” diye cevap verdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda her yıl olduğu gibi bu yıl da koltuklar sembolik olarak 1 günlüğüne çocukların oldu. Aydın"da da Vali Hüseyin Avni Coş, koltuğunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8/G sınıfı öğrencisi Mehmet Emir Kısa"ya devretti. Koltuğuna oturur oturmaz rahat ve kendinden emin tavırlarıyla dikkat çeken Kısa, gerek açıklamaları gerekse müdürlere verdiği talimatlarla özgüvenini gösterdi.
Bir valilinin görevlerini tam olarak bilmediğini ifade eden Küçük Vali Kısa, “Koltuk gerçekten çok rahatmış, insan oturunca kalkası gelmiyor. "Anlatılmaz yaşanır" derler ya, buraya oturmak aynen öyle bir duygu. Benim için unutamayacağım anılardan bir tanesi olacak. Vali olunca yapacağım işler ve bazı müdürlüklere talimatlar vereceğim. Valiliğin görevini çok iyi bilmiyorum ama bir ile hükmettiğini bugün öğrendim. Burada oturanların en iyi şekilde çalıştıklarını da biliyorum” dedi.
Açıklamasının ardından ilk önce İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ı arayan Vali Kısa, Dindar"a il genelinde ikili eğitim yapan okullarda tekli eğitime geçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka"yı arayan Kısa, önemli bir potansiyele sahip olan Aydın"da turizm sektörünün geliştirilmesi için daha fazla çalışma yapılmasını istedi.

İLGİNÇ DİYALOG HERKESİ GÜLDÜRDÜ
İl Kültür ve Turizm Müdürü'nü aradıktan sonra orman yangınlarına ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı"nın telefona bağlanması talimatını veren Vali Kısa, kendisini müdüre bağlayacak kişinin "Valilikteki çocuk mu arıyor?" sorusuna; “Valilikteki çocuk değil, Vali arıyor” diye cevap verdi. Kısa"nın bu cevabı başta Vali Coş olmak üzere makamda bulunanların kahkahaya boğdu.
Küçük meslektaşına yaşadığı diyalogu soran Vali Voş, Kısa"nın hazır cevaplı olmasını takdirle karşılarken; Kısa, yaşanan diyalogu “Bana "Sen valilikteki çocuk musun? Diye sordular” diyerek anlattı.
Salonda gülüşmelere neden olan diyalogun ardından Vali Kısa, Çevre ve Orman İl Müdürü Yorgalı"ya orman yangınları ve çevre kirliği konusundaki talimatlarını verdi.
Vali Coş, 1 günlüğüne koltuğuna oturan 14 yaşındaki Mehmet Emir Kısa"ya çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti. -iha