Fenerbahçe Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurulu sürerken, raporlar hakkında görüşlerini açıklamak için söz alan kongre üyeleri başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

Eski Başkan Ali Şen"in oğlu Metin Şen"e, kendi internet sitesindeki eleştirilerinden dolayı “Babana benzemeye başladın” diyen Yıldırım, yakın zamanda Ali Şen ile yüz yüze konuşacağını, elindeki belgeler ile de bir basın toplantısı düzenleyip, şampiyonluğun kaçırılması sırasında karşılarında olan tüm muhataplara cevap vereceğini söyledi. Yıldırım bu arada “Bizim zamanımızda Fenerbahçe averajla kümede kalmadı, küme düşmememe oynamadı” diyerek eski başkana göndermede bulundu.

Fenerbahçeli eski yönetici Rahmi Eyüboğlu kısa süren konuşmasında, şampiyonluğun kaçırıldığı Trabzonspor maçından sonra en çok üzülen kişinin başkan Aziz Yıldırım olduğunu düşündüğünü ifade ederek, ''Başkan Yıldırım'ın 1998'den sonra seçildiğinde Fenerbahçe'nin çıtasını yükselttiğine inanıyorum. Son 3 senedir Fenerbahçe'ye olan sevgisinden dolayı, Fenerbahçe'ye zarar verdiğini düşünüyorum'' dedi.


DEMİREL: ''12 YILDIR KENDİLERİNE ALTERNATİF ÇIKARAMADIK''
Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Orhan Demirel yaptığı konuşmada, Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde geride kalan 12 yıllık sürede futbolda elde edilen sportif başarının yeterli olmadığını savundu.

Fenerbahçe'nin ezeli rakiplerine göre her zaman mali açıdan daha iyi olduğunun konuşulduğu, transfer için her yıl çok yüksek paralar harcanmasına rağmen beklenen başarıların gelmediğini anlatan Demirel, ''Fenerbahçe'nin elindeki imkanlarla bulunduğu yerden çok daha iyi noktalara gelmesi lazım. Fenerbahçe'de bir muhalefetin olması demokratik yapılarda doğal bir şey. Bunu yöneticilere, Başkan'a haksızlık ediliyor diye düşünmeyelim. Bence muhalefeti hareketlendirmemiz lazım. 12 yıldır kendilerine alternatif bir yönetim çıkartamadığımız için dönüp kendimize bakmalıyız. Hepimizin 12 yıldır ellerinden gelen en iyisini yapan bu yönetime biraz daha destek olarak, onlara alternatif üretmemiz lazım. Yeni adaylar çıkacaksa gelsinler adaylıklarını açıklasınlar, kucaklayalım destek olalım. Fenerbahçe'nin tüm dinamiklerinin kullanmak zorunda olduğuna inanıyorum'' şeklinde konuştu.


SALONDA GERGİNLİK
Kongre üyesi Kaya Enişte, Fenerbahçe'nin futbol kamuoyu ile kavgalı olduğunu, centilmenlikten uzak kaldığını anlattığı konuşmasında salonda bazı üyelerin tepki alkışını alınca, kongre divan başkanı Talat Yılmaz'ın konuşmasını bitirmesi uyarısıyla karşılaştı.

Yılmaz'ın bu tavrı karşısında salondaki bazı üyeler de başkanlık divanına yönelik tepki göstererek, tarafsız davranmamakla suçladı.

Yaşanan sözlü tartışmalarla genel kurul toplantısında küçük bir gerginlik yaşanırken, kongre üyesi Enişte'nin konuşmasına devam etmesiyle gerginlik sona erdi.

Bu arada kongre divan başkanı Yılmaz tartışmaların yaşandığı sırada, tepkilerin geldiği bölümdekilere, ''Orada bir grup var fırsat bekliyor provokasyon için, biz biliyoruz kim olduklarını'' dedi.


EYİGÜNGÖR: ''UZUN BAŞKANLIK DÖNEMİ MENTAL YORGUNLUK YAPMIŞ OLABİLİR''
Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Işık Eyigüngör de yaptığı konuşmada, üstü kapalı olarak yönetime mesaj gönderdi.

Kongre üyelerinin geçen sürede kendisine her zaman karşılıksız destek verdiğini ifade eden Eyigüngör, ''Son kongrede sizden üyeler bir taahhüt beklemediği halde 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünü verdiniz ama maalesef birinci yılda bu sözü gerçekleştiremediniz. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler gelenekleriyle idare edilirler. Başkanların verdikleri sözler kongre üyeleri için birer teminattır. Sizde ve arkadaşlarınızda uzun başkanlık dönemi mental yorgunluk yapmış olabilir. Bu da hata oranını artırır. Fenerbahçe kulübüne hiçbir zaman bir başkan hazırlanmamıştır veya kulübümüz hazırlanmış başkana teslim edilmemiştir. Kongre kimi seçeceğine karar verir. Tabi ki Fenerbahçe bir futbol kulübü değildir. Bunu da amatör şubelerdeki başarıyla göstermiştir. Bu da başkan ve yönetimin başarısıdır'' şeklinde konuştu.

Eyigüngör, 2005-2006 sezonunda yaşanan hüsranın ardından, teknik direktör Christoph Daum ile bu sezon da aynı hataya düşülmesini de eleştirdi.


ÖZDİL: ''ANTRENÖR, SEVİLEN VE SAYILAN KİŞİ OLMALI''
Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun çok başarılı bir dönem geçirdiğini savunan kongre üyesi Rıdvan Özdil, teknik direktör konusunda öneride bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın kendisini camialarına kabul ettirdiğini anlatan Özdil, ''Bizim camia nedense Daum'u kabul etmedi. Kulübümüze öyle bir antrenör gelmeli ki, diğer kulüplerin de saygı duyacağı birisi olmalı. Sadece Fenerbahçe camiası değil, diğer kulüpler tarafından da sevilen sayılan kişilerden oluşmalı. Başkanın istifa etmesi konusunu herkes kafasından çıkarsın. Yapılan işlemler çok büyüktür, bu tesisler, yapılan işler inkar edilemez. Geçmişi unutmamalı'' şeklinde ifadeler kullandı.

Ziya Bayatlı, yönetim kurulunun çok sağlıklı bütçeler hazırladığını ifade ederken, banka borçlarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, ''Fenerbahçe hiç kimsenin yaşamayacağı travmaları yaşayıp ayakta duran bir kulüptür. 2012'ye kadar seçildiniz, bu sürenin sonuna kadar kalmak zorundasınız'' diye konuştu.

Üyelerden Lütfi Tomuş ise kulübün futbol şubesi dışında başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, ''Futboldaki başarısızlığın sebebi nedir. Yönetim bunun hesabını önüne koyup yapmalıdır'' dedi.

Kemal Açıkgöz, İspanyol forvet Güiza'ya eleştiride bulunarak, ''Bu ne biçim bir gol kralı. Yönetim acaba araştırdı mı? Hava hakimiyeti yok, çalım atma becerisi yok'' dedi.


KERİMOĞLU: ''HER NESNENİN BİR KULLANIM SÜRESİ VAR...''
Üyelerden Turhan Kerimoğlu'nun mali tablolarla ilgili uzun süren konuşması da salonda çoğu zaman tepkilerle karşılandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da bir ara bulunduğu yönetim kurulu masasında ayağa kalkarak Kerimoğlu'na, sorularının hepsine yanıt vereceğini söyledi.

Bütçede sapma olduğunu ancak bunun bilançoda yer almadığını savunan Kerimoğlu, salonun tüm tepkilerine rağmen konuşmasını sürdürerek, ''Başkan şampiyonluk sözü verdi. İnsan bir söz verdiği zaman bunun arkasında durur. Söz tutulamazsa ne yapılması gerektiğinde tereddüt etmez. Söz bir farzdır. Dünyada var olan her nesnenin bir ömrü ve kullanım süresi vardır. Süre bittiği zaman varlık da biter'' şeklindeki ifadelerle konuşmasını tamamladı.

Milliyet