Alex ile Stoch"u ilk 11"de kullanmayan F.Bahçe, 14"te M.Topuz"un kendi kalesine attığı golle çarpıldı, 16"da Yattara"nın 2"lemesiyle şoka girdi. Çabuk toparlandı ama gücü 3-2"den fazlasına yetmedi.

GÖRDÜKLERİNİ tek kelimeyle anlat, deseler "futbol" der kurtulurum uzun cümlelerden. Maçın tek kelimelik özeti bu aslında. Türkiye"nin resmen unuttuğu bir olgu Avni Aker"de gördüklerimiz. Bu topraklara "kazanmak" terimi girdiğinden beri sahte bir oyunla kandırıldığımız bir kez daha gözler önüne serdi Trabzon ve F.Bahçe.. Çünkü 3 puan uğruna "kontrol"den başka bir şey düşünülmeyen ligimizde, langırt misali adamdan adama çarpan topları "futbol" olarak yazdık beynimize.. Ama dün seyrettiklerimiz, gerçek futboldu..

DÜŞÜNÜN ki kısacık bir 45 dakikaya 5 gol sığdırdı taraflar.. Önce Trabzon, Mehmet Topuz"un kafasından sekip 90"a giden Selçuk"un frikiğiyle öne geçti, ardından ilk kez büyük bir maçta oynayan Mert Günok, Yattara"dan 6 pastan aşırtma yedi. Dakika 16"ydı ve eller "5"i göstermeye başladı haliyle..

KIVRAK BİR HATA!

FAKAT F.Bahçe alışılagelmişin dışında. 2 farklı yenik olmasına rağmen müthiş çeviriyor topu. Ve kurduğu baskının zirve yaptığı 27. dakikada Semih"in çizgiden kaldırdığı top, ileri çıkan Lugano"nun kafasıyla gol oluyor.. Daha sarı-lacivertlilerin sevinçten kaldırdığı eller yere düşmeden, Kanarya"nın kalesi 2. kez duran toptan yıkılıyor. F.Bahçe"nin golünde Lugano"yu kesemeyen Glowacki, 1 dakika sonra Uruguaylı"ya yanıt veriyor: 3-1. “Peki onu tutacak Niang nerde?” derseniz, orta saha çizgisinde..

“BU sefer bitti” derken, Aykut Kocaman yapıyor şovunu. Dakika daha 40 olmadan Semih"i alıyor, Miroslav Stoch"u sokuyor. Ve o Stoch da inanılmaz bir ara pasıyla Mehmet Topuz"a attırıyor.. Ama gol atan Mehmet Topuz değil, Stoch"un pası ve kaleci Onur Kıvrak"ın hatası.
İKİNCİ yarıya da uçarak başlıyor Trabzon. Biri Teofilo, diğeri Yattara"yla kaçan iki %100 gol, maçta tutuyor F.Bahçe"yi.. Bu sırada gözümüzü "karartan" bir şey olduğunu görüyoruz sahada: Niang. İnanılmaz güçlü ve akıllı bir forvet. Hiçbir topu kolay vermiyor, ikili mücadeyi golden çok seviyor. Tıpkı Güiza gibi..

70"TE KAÇAN PENALTI

68"DE Santos"u karşı karşıya bırakıyor enfes bir pasla "yaban domuzu." Bir tane de kendisi nişanlıyor kaleciye. Ama F.Bahçe"yi hep önde tutuyor Niang. Sahada Özer, Topuz ve Santos"la birlikte kötü görüntü veren G. Gönül, 70"te bacak arası yediği Colman"ı ceza sahasında düşürüyor. Penaltıyı Colman kullanıyor ama o "tecrübesiz" Mert, köşeden alıyor meşin yuvarlağı.. Sonrası sadece D.Bakır"dan gelen Barış"ın Emre"ye tekmeleri ve kullanılan faullerle geçiyor.

F.BAHÇE kaybetti ama umutsuz bir görüntü yok.. Trabzonspor"a deplasmanda teslim olmak gayet normal. Şükrü Saracoğlu Stadı"nda Kasımpaşa"dan 3 yememekte mesele..

TRABZON VARSA, FENERBAHÇE YOK

05.05.2010: Trabzon, finalde F.Bahçe"yi 3-1 yenip kupayı aldı.

16.05.2010: Trabzon"la son maçta 1-1 berabere kalan F.Bahçe
şampiyonluğu kaybetti..

Ve dün: Karadeniz ekibinden F.Bahçe"ye yine "su" bile yok.

ŞENOL GÜNEŞ: “FARK ATARDIK”

“FARK atacağımız maçta berabere bile kalabilirdik. Çok pozisyon yakaladık. 2 yarıda ise biraz daha kontrollü oynadık. Oyun olarak galibiyet bizim hakkımızdı. Maç sonrası takıma “Futbol oynamaya çalıştığınız zaman sizinle gurur duyarım” dedim.. Maç kaybetsek bile böyle hücum etmeliyiz. Şu an takıma aşırı ilgi ve övgü var. Ancak bunu henüz hak etmiyoruz.”

DİP NOT

Trabzonspor sahasında oynadığı son 18 maçta F.Bahçe karşısındaki 2. galibiyetini dün aldı.

MAÇIN YILDIZI: CEYHUN

Sahadaki 5 ön libero içinde en göze batanıydı.. 1 asist yaptı, geniş alan kapladı ve aslan gibi fiziğini kullandı.. Emre, gölgesinde kaldı..

ALEX"TE TRİBAL ENFEKSİYON

Kocaman"ın “PAOK"u düşündüğüm için seni kulübede tutuyorum”
demesine karşın, Alex"in yüz ifadesi ruh haline anlatıyor.

Rıdvan Dilmen ELEŞTİRDİ

AYKUT Kocaman"ın eski takım arkadaşı Rıdvan Dilmen de dün NTV"deki yorumunda Alex"in yedek kalmasına eleştiride bulundu ve “F.Bahçe maça 4-4-2 ile başladığı için Alex kenarda kalabilir.. Ama Semih çıktığı anda F.Bahçe 4-2-3-1"e döndü ve o sistemde Alex"in yer almaması hataydı” dedi..

"SENİ PAOK"A SAKLIYORUM"

İlk 11"de yer almayan Alex şoka uğradı. Kocaman, Brezilyalı yıldızı bu sözlerle teselli ederken Alex 74. dakikada oyuna girdi ama etkisiz kaldı.

F.BAHÇE"DE teknik direktör Aykut Kocaman, Trabzon deplasmanında takımı çift forvetle sahaya sürerken en büyük sürprizi kaptan Alex"i yanında oturtarak yaptı. Genç teknik adam karşılaşma öncesinde görüştüğü kaptanına “UEFA Avrupa Ligi"nde zor bir maça çıkacağız. Bu rövanş bizim için çok önemli. Senin enerjin bana PAOK maçında lazım. Kendini o maça sakla” diyerek dinlendireceğini söyledi.
KOCAMAN takımın en önemli hücum silahlarından biri olan Stoch"la da benzer bir konuşma yaptı ve Slovak yıldızı da kulübeye çekti.

5 YABANCIYLA

BU oyuncuların 11"i alınmamasının ardından F.Bahçe mücadeleye 5 yabancı ile çıktı. Alex"in yokluğunda Semih oyunda yer alırken, Stoch"un yerine Özer forma giydi. Ancak Semih ilk yarıda sakatlanıp 39. dakikada çıkarken, Kocaman milli yıldızın yerine Stoch"u sahaya sürdü. O da girdikten 2 dakika sonra Mehmet Topuz"a asist yaptı. Alex ise Cristian"ın yerine 74"te oyuna girdi.

Vatan