2010 Dünya Kupası elemelerinde yarın oynanacak İspanya-Türkiye maçına İspanyol basını büyük ilgi göstermeye devam ederken, ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, "Terim, gizlilik saplantısıyla maça hazırlanıyor" yorumunda bulundu.
(A) Milli Futbol Takımı"nın Madrid"de şehir merkezindeki bir otelde sürdürdüğü kampın basına kapalı olması ve federasyona bağlı özel güvenlikçiler tarafından korunmasını öne çıkaran El Pais, "Türkiye sessiz ve korumalı" ifadesini başlığına çıkardı. El Pais, basının milli takım oyuncuları ile görüşmesini önlemek için otel önünde bekleyen Türk güvenlikçinin "çatık kaş, karga burun, aşırı kaslar ve öfkeli bakışlarla" (Geçemezsin!) diyerek, otel kapısında nöbet tuttuğunu yazdı. "Real Madrid kulübü antremanlarını basına 15 dakika açıyorsa, Türkiye"de bu bile yok" ifadesini kullanan İspanyol gazetesi, konuyla ilgili olarak milli futbolcu Mehmet Aurelio"nun, "Hoca, bize savaşçı ruhunu veriyor. Bu yüzden basına kapalı olması talimatını verdi. En ufak bir ipucu vermemek için" dediğini belirtti.
Öte yandan İspanyol gazeteleri maç öncesi ayrıntılarda, İspanya teknik direktörü Vicente Del Bosque"nin eski Real Madrid teknik direktörü olmasından dolayı 6 yıl aradan sonra tekrar Santiago Bernabeu"da çimlere ayak basacağına dikkat çekti. Taktiksel açıdan iki milli takımı da değerlendiren İspanyollar, Türkiye"de teknik direktör Terim"in defansın ortasında kimi oynatacağı ve Nihat ile Semih arasında tereddütlerinin olduğunu yazdı. İspanya"nın en büyük sorununun ise İniesta"nın yokluğundan dolayı sol kanat olduğuna dikkat çekilirken, Silva veya Cazorla"nın bu boşluğu doldurmaya çalışacağı ifade edildi. İleride Fernando Torres"in yanına sakatlıktan tam olarak kurtulamayan Villa"nın mı yoksa Llorente"nin mi oynayacağı merak edilirken, İspanyollar şu an için Villa"nın daha ağır bastığını ileri sürdü.

MİLLİYET