Ne transfer yapıldı ne takım istediği seviyeye geldi. Kötü futbol ve 2-1"lik hüsranın ardından Rijkaard, Sivasspor
antrenörü Soydaş"la bu yıl da kavga etti

G.SARAY"DA ligin ilk haftasındaki yenilgi sakinliği ile tanınan teknik direktör Rijkaard"ı da çileden çıkardı. İstediği transferler henüz yapılmayan Hollandalı hoca, Sivas"taki kötü oyun ve 2-1 mağlubiyet sonrasında mülayim kimliğini kafa kaldırdı. Rijkaard"ın patladığı isim ise geçen sene yine 4 Eylül Stadı"nda kavga ettiği Sivasspor"un yardımcı antrenörü Hayati Soydaş"tı.

SON bölümde Abdurrahman ile Baros arasındaki gerginliğin ardından Hayati Soydaş oyuncularını uyarmak için G.Saray yedek kulübesinin önüne kadar geldi. Hollandalı hoca da kulübeden çıkarak Sivas antrenörünün üzerine yürüdü. İkili arasında arbede yaşanırken, Soydaş olayı “Ceyhun"u uyarmaya gittiğimde Rijkaard üzerime geldi ve bana vurdu. Gözüme parmağı geldi. Geçen yıldan benimle sorunu var. Ona bir müdahalem olmadı” sözleriyle anlattı.

G.SARAY tercümanın yanı sıra Sivaslı Ceyhun da Rijkaard"ı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak arkasını döndüğünde Ceyhun"u gören Rijkaard tecrübeli oyuncuyu iterek tepkisini devam ettirdi.

"MAHKEME YOK"

RIJKAARD gerginliğini basın toplantısında da sürdürdü. Toplantı odasına Mehmet Yıldız"la Ceyhun konuşurken gelen Hollandalı, geri döndü. Geri geldiğinde TFF yetkilisinin medya bilgilendirmesini görünce sinirlendi ve toplantıyasına girmeyerek gitti. 5 dakika sonra gelen Rijkaard “Sinirli olmam maçı kazanma isteğimdendi. Kazanmak için gelmiştik belirli şeylerden dolayı sinirlendim. İyi başladığımız için sonlarda yaşanan düşüş stres oluşturdu” dedi. Hollandalı hoca kendisine "f.ck you" diyen Soydaş"ı mahkemeye verip vermeyeceği ile ilgili soruya ise “Küfür önemli değil. Benim için önemli olan maçtı” yanıtını verdi.

"Transferi beklemek ZORUNDAYIZ!"

FİZİK güç olarak eksik oldukları için Sivas"a yenildiklerini belirten Rijkaard, henüz hazır olmadıklarını belirtirken yönetime de mesaj gönderdi. Hollandalı çalıştırıcı transferde geç kalıp kalmadıkları ile ilgili bir soruya “Transferi beklemek zorundayız. Kulüp transferle uğraşıyor. Bu konuda konuşmak istemiyorum” yanıtını verdi.

"Hatalı düdükten biraz GERİLDİK"

MAÇ sonu gazetecilerin “Hakemi değerlendirecek misiniz?” sorusuna sadece “hayır” yanıtını veren Rijkaard, maç içinde yardımcı ile ilgili yaşadığı tartışmayı ise şu sözlerle anlattı: “Yediğimiz ilk golde rakip forvetin bizim oyuncumuza yaptığı faul var. Vermedi ve aksi bir düdük çaldı. Orada golü yedik ve onun için biraz gerginlik oldu.”

Serdar"ın ateşi Emre"ye yaradı

G.SARAY"DA genç oyuncu Emre Çolak, son anda ilk 11"de kendine yer buldu... Takımla beraber ısınmak için sahaya çıkan Serdar Özkan üşüme hissedince ateşi olduğu tespit edildi ve kadrodan çıkarıldı. Emre Çolak ilk 11"de şans bulurken genç oyuncu ceza sahasında düşürülmesiyle ilgili olarak “Hayatımda aldığım en ağır darbe. Hemen hakeme gittim, yemin ettim. "Vallahi penaltı" dedim. Ama o vermedi” diye konuştu