“Aziz Yıldırım ve Özaydınlı Trabzon maçı sonrasında sözleşmemi tek taraflı olarak feshetmemi istediler. Ben de buna yanaşmayınca "Senin ve ailenin can güvenliğini sağlayamayız" diyerek beni tehdit ettiler.”

F.BAHÇE"DE kaçan şampiyonluktan sonra "istenmeyen adam" ilan edilen Daum, sözleşmesini tek taraflı feshetmesi için tehdit edildi! Sarı-lacivertli yönetimin her fırsatta göndermek için yol aradığı Alman çalıştırıcı bu korkunç iddiayı ortaya attı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Murat Özaydınlı ile şampiyonluğun kaçırıldığı Trabzon maçı sonrasında biraraya gelen Alman çalıştırıcı, bu görüşme sonrasında tehdit edildiğini açıkladı.
YILDIRIM ve Murat Özaydınlı"nın bulunduğu ortamda sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmeye yanaşmayan Daum, bunun üzerine aldığı cevapla şok olduğunu ifade ederek, “Ayrılmamı istediler. Ben de "Gelmeden önce bir yılllık sözleşme istemiştim. Siz 3 sene yaptınız. Sözleşmenin koşullarını yerine getirmek zorundasınız" dedim.


"BURASI TEHLİKELİ OLUR"

BUNUN üzerine bana "Bizi zorlama, sözleşmeyi feshedelim. Aksi takdirde senin ve ailenin can güvenliğini sağlayamayız" dediler. Ben de kendilerine sarfedilen sözlerin tehdit içerdiğini bildirip sözleşme şartlarının yerine getirilmesini istedim. Onlar yine "Türkiye senin ve ailen için bundan sonra tehlikeli olur" diyerek beni korkutmaya çalıştılar. Görüşme o anda benim için bitti” ifadelerini kullandı. Kendisiyle görüşmek isteyen yöneticilere “Sadece başkanla görüşürüm” diyen Alman çalıştırıcı resti çekti ve hazırlığını da yaptı. 17 Haziran"da ailesini Almanya"da bırakarak, Türkiye"ye gelecek olan tecrübeli teknik adam artık yalnız değil.


"3 KORUMAYLA GELİRİM"

İSTANBUL"DAKİ Alman Konsolosluğu"na başvurarak can güvenliği isteyecek olan Christoph Daum, “Gerekirse Türkiye"ye 3 korumayla gelirim. Ben F.Bahçe ve Türkiye"yi çok seviyorum. Normal şartlarda çok kolay bir anlaşma ile konu kapanacakken, bu sözler üzerine ben de hakkımı sonuna kadar arayacağım. İstanbul"da evimde de kalmam, otelde konaklar korumalarımla İstanbul"da istediğim gibi dolaşırım” diyerek bu işin peşini bırakmayacağını gösterdi.


F.BAHÇE"DEN SAĞLIK KONTRASI

BİR diğer gelişme ise Daum"un önceki gün Fox TV"ye yaptığı rahatsızlığıyla ilgili açıklamalar.. F.Bahçe yönetimi, “Ufak bir bağırsak ameliyatı geçirdim ve hastanede yattım. Bununla ilgili bir kontrolüm var, daha sonra kısa bir süre için İstanbul"a geleceğim” diyen Daum"dan sağlık raporu istiyor. Alman çalıştırıcıdan kurtulmak için her yolu deneyen sarı-lacivertliler “Gelirken tam teşeküllü sağlık raporunu da yanında getir. Sağlık sorunu olan biriyle çalışmayız diyerek” Daum ve avukatlarına fax çekti. Tecrübeli çalıştırıcının bu sağlık kontrollerinden temiz çıkması durumunda bile Türkiye"de bir kez daha kontrolden geçirileceği de öğrenildi