'Dünya Kupası'na gidememenize şaşırdım'

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, NTV Spor'a konuştu. Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılamamasını sürpriz olarak değerlendiren Ronaldo, A Milli Takım teknik direktörlüğü için adı geçen Scolari'den de övgüyle bahsetti.

Sezon başında Manchester United'dan İspanyol devi Real Madrid'e rekor bedelle transfer olan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, NTV Spor'a konuştu.

Madrid'de NTV Spor editörü Emek Ege'nin sorularını yanıtlayan Ronaldo, Real Madrid'e transferinden, Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamamasına kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamaması seni şaşırttı mı?

Evet. Biliyorsunuz Dünya Kupası en iyi takımların mücadele ettiği bir platform ve Türkiye de o takımlardan biri. Ancak herkesin de gördüğü gibi elemeler oldukça zorlu geçti. Arjantin, Dünya Kupası vizesini alırken zorlandı. Portekiz de iyi durumda ve formda değildi. Hatırlarsanız İngiltere de EURO 2008'e katılamamıştı. Dediğim gibi bu sürpriz bir sonuç ve sizin bundan ders çıkarmanız lazım. Dünya Kupası'na gidememek elbette ki üzüntü verici ama takımın bundan öğreneceği çok şey var.

Türkiye'de teknik direktör Fatih Terim istifa etti. Yerine geçmesi muhtemel isimler arasında Luis Felipe Scolari de var. Scolari hakkında ne düşünüyorsun?

Bence bu oldukça ilgi çekici. Scolari ile anlaşırsanız kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Çünkü çok iyi bir teknik adam olmasının yanında mükemmel de bir insan. Başarılı olmak için elinden geleni yapacağına eminim. Bakalım, sonucu hep beraber göreceğiz. Ama bu anlaşma olursa keyfini çıkarabilirsiniz.

Beğendiğin Türk futbolcu var mı?

Tuncay Şanlı Türk Milli Takımı'nın en iyi oyuncularından biri. Premier Lig'de birkaç kez ona karşı oynamıştım. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence en iyi oyuncunuz olabilir. Ayrıca Tuncay hala çok genç ve kendini geliştirebilir. Dünya Kupası'na gidemediğiniz için şanssız, ama bunu kafasına takmadan çalışmaya devam etmesi lazım.

Real Madrid, Barcelona'yı durdurabilecek mi?

Umarım. Fantastik bir takıma sahipler ama biz de çok iyi bir takımız. Birbirimize karşı oynadığımızda bunun cevabını göreceğiz.

Cristiano Ronaldo olmak nasıl bir duygu? Bazen kendini yalnız hissettiğin oluyor mu? Her şeye sahipsin ama gerçekten mutlu musun?

Evet mutluyum. İyi bir aileye ve çok iyi dostlara sahibim. Hayatımı daha keyif alabileceğim bir hale getirmek için elimden geleni yapıyorum. Kendimden memnunum.

Madrid'de hayat nasıl? Alışabildin mi?

Gayet güzel. Portekiz'e çok benziyor. Zaten burayı daha önceden biliyordum. Burada yaşmaktan da yeni kulübünden de çok memnunum.

Premier Lig ile La Liga arasında kıyaslama yapar mısın?

İki lig de çok iyi. Hatta dünyanın en iyi iki ligi olduğunu söyleyebilirim. Ama La Liga'nın Premier Lig'den ayrıldığı noktalar da var. İngiltere'de oyun pek durmaz, ama burada daha fazla duruyor. La Liga'da oyun daha çok teknik üzerine kurulu. Küçük takımlar bile futbol oynamaya çalışıyor. İngiltere'de ise fizik güç ön planda. Ama bana göre ikisi de birbirinden zorlu ve güzel ligler.

Serbest vuruşlardan önce kendine has bir hazırlık metodun var. Bunu neden yapıyorsun, kalecileri korkutmak için mi?

Hayır. Bu sadece benim stilim. Benim için en iyisinin bu olduğunu düşündüğüm için bu hareketleri yapıyorum. Serbest vuruştan zaman zaman da olsa goller atabildiğime göre, işe yaradığını söyleyebilirim. Kimseyi korkutmak gibi bir niyetim yok, dediğim gibi sadece benim stilim.

Duran toptaki başarını yeteneğe mi, çalışmaya mı bağlıyorsun?

Yeteneğim var ama çalışmadığınız sürece yeteneğin bir anlamı yok. Bu sadece serbest vuruşlar için de geçerli değil. Herkesin belli yetenekleri vardır, ama üstünde durmazsan yetenek hiçbir şeydir.

Kendini futbol dünyasında nereye koyuyorsun? Maradona ve pele ayarında bir futbolcu olduğuna inanıyor musun?

Her zaman kendi oyunumu oynamaya ve futbolumu geliştirmeye çalışıyorum. Herkesin böyle bir klasman yapmak istediğini bliyorum. Ben de efsaneler arasında yer almak isterim ancak şimdiden bir şey söylemek zor. Yürümem gereken çok yol var ve buna hazırım. Real Madrid'de kazanacağım kupalar bana bu yolda yardımcı olacaktır.