Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'nin elinden alan ve ligin son maçında sarı-lacivertlilerin şampiyonluğunu engelleyen Trabzonspor, ezeli rakibini bu kez de eli boş gönderdi.


Fenerbahçe, Süper Lig'in 2. hafta karşılaşmasında deplasmanda Trabzonspor'a 3-2 mağlup oldu.

Bordo-mavili ekibin gollerini 14. dakikada Mehmet Topuz (kendi kalesine), 15. dakikada Yattara ve 29. dakikada Glowacki kaydetti. Kanarya'nın golleri de 28. dakiakda Diego Lugano ve 41. dakikada Mehmet Topuz'dan geldi.

Trabzonspor forması altındaki en son golünü 17 Nisan 2009'da Gençlerbirliği'ne karşı atan Yatatra, tam 18 ay sonra Fenerbahçe maçında attığı golle büyük mutluluk yaşadı. Gineli futbolcu geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle fazla forma şansı bulamamıştı. Bu arada bordo - mavili takımın yeni transferi Glowavki de, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki ilk maçında gol atmanın sevincini yaşadı.

Fenerbahçe bu mağlubiyetle birlikte ligde 3 puanda kalarak 5. sıraya geriledi. 6 puana yükselen Trabzonspor ise aynı puana sahip Kayserispor ve Bursaspor'la birlikte ilk 3 sırayı paylaştı.

GLOWACKİ ŞOKU

Trabzonspor'un sezon başında Polonya'nın Wisla Krakow takımından transfer ettiği ve sergilediği performansla taraftarların gönlünde taht turan Glowacki, Fenerbahçe ile oynanan maçta şok bir sakatlık yaşadı. Bordo - mavili formayla Avni Aker'de çıktığı ilk maçında ilk golünü atan Glowacki, savunmanın arkasına kaçan topu taca gönderirken ters bastı. Acılar içerisinde yerde kıvranan Glowacki, sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırıldı. Futbolcunun sağlık durumu hakkında yapılacak olan kontrollerden sonra kesin bir açıklama yapılacağı belirtildi.