Kariyerini Rusya Premier Ligi ekiplerinden Zenit'te sürdüren Fatih Tekke, Milli Takım kadrosuna çağrılmamasının sebebini gerçekten merak ettiğini söyledi.

İşte Vatan gazetesinden İbrahim Seten'in Fatih Tekke'nin Milli Takım kadrosuna alınmaması ile ilgili kendisiyle yaptığı telefon konuşması:

***

Dünya Kupası Elemeleri"ndeki 6 maçta sadece 6 gol atabilen Milli Takım"ın santrfor sorunu yaşadığını artık 6 yaşındaki çocuklar bile biliyor.. Euro 2008"de yaşadığı sakatlığın etkisinden henüz kurtulamayan Nihat, F.Bahçe"de "Aragones"in attığı kör kuyudan" çıkmaya çalışan Semih, kaçırdığı gollerle Trabzon"un liderlikten düşmesine sebep olan Gökhan Ünal ve Beşiktaş"tayken bomboş durumdaki arkadaşına pas vermeyip % 100 golü kaçırdığı F.Bahçe derbisinden sonra sarfettiği "Kimseyi kral yapmayacaksın.. Kral olacaksın" vecizesiyle futbol filozoflarını dumura uğratan Batuhan"a kalmış durumda kaderimiz..

Bu ekiple 2010 umutlarını nerdeyse rafa kaldırdık.. Ama bir de herkesin merak ettiği Fatih Tekke var.. 2 senedir Terim"in ambargosuna takılan, geçen seneki UEFA Kupası finalinde Zenit formasıyla “Maçın adamı” seçilen Trabzonlu golcü.. Fatih"le önceki gün “anlamlı” bir telefon konuşması yaptık.. İşte Rusya"da adeta "milli sürgün" yaşayan Fatih Tekke"nin anlattıkları:

"46 DK. GÖRMEDİM"

“Fatih Hoca"nın beni neden Milli Takım"a çağırmadığını cidden bilmiyorum ve sebebini öğrenmek istiyorum.. Tam 2 sene oldu.. Bu süreçte hiç kamuoyuna çıkmadım, olay yaratmadım, Terim"e saygısızlık etmedim.. Ama bana doyurucu bir yanıt vermeyi bile çok görüyorlar.. Sizin gazete yazdı, Malta maçının devre arasında yaptığım bir espriye bozulduğu söylendi.. Evet, öyle bir olay yaşadık.. Yine de esas sebebin bu olup olmadığını bile bilmiyorum..”

“İşin aslı şu.. Fatih Hoca geldikten sonra Milli Takım"dan tasfiye edilmek gibi bir durum yaşadım.. Ondan önce Milli Takım"ın forvetiydim ve 11 maçta 7 golüm vardı.. Fatih Hoca gelir gelmez Bulgar maçında oynattı.. İlk devre gol attım, "Tamam dur, sen görevini yaptın" dedi, devre arasında dışarı çıkardı.. Malta maçında 45 dk. şans verdi.. Zaten Terim"le 46 dakikayı hiç göremedim.. Sonra da hiç çağırmamaya başladı..”

"BENİ UNUTTULAR"

“Bu noktada ne hata yaptığımı ben de bilmek istiyorum.. Bunu futbolcu egosuyla değil, insani açıdan soruyorum.. Çünkü hatam varsa özür dilerim, bir daha tekrarlamam.. Zaten hata yaptıysam da bilmeden yapmışımdır.. Şu halime bakın.. Burada, Rusya"da benimle gereken diyaloğun kurulmaması içimi acıtıyor.. Biz de bu vatanın evladıyız.. Her maçtan önce umutla bekliyorum.. Samimi olarak söyleyeyim İspanya maçlarından önce de bekledim..”

“Çünkü Zenit"teki performansım iyi.. Trabzon"dakinden daha olgun bir futbol oynuyorum.. En çok gol atan oyunculardan biriyim.. Ama buraya beni izlemeye hiç kimse gelmedi.. Hocama beni soran olmadı.. Defterden silindim.. Madrid"deki maçı izlerken içim içimi yedi.. Sonuçta geçen sezon UEFA Kupası"nı kazanmış takımın golcüsüyüm.. Tecrübem var, Bernabeu"nun atmosferini daha önce yaşadım.. Avrupa"nın güçlü takımlarına karşı oynadım.. Milli Takım"a girmeyi kesinlikle hakediyorum.. Normalde her zaman bu kadroda yer bulurum.. Bulamazsam da kendi kalitemden şüphe ederim..”

"10 TANE ADAMI VAR"

“Diyolar ki ki, "31 yaşına geldin, belki de yaşlandın." Gülüyorum.. Daha önce 38 yaşındayken Hakan ağabeyi çağırdılar kadroya.. 31"in üstünde kaç kişi çağırdılar, sayın bakın.. Birilerini kurtarmak için bazı hareketler yapılıyor.. Kendi takımlarında oynamayanlar kadroya giriyor.. Böyle 10 kişi sayarım size, Fatih Hoca"nın alıp Milli Takım"a kazandırdığı.. Demek ki, onların istediği gibi biri olmadım.. Milli formayı giyemediğim için kendi kulübümde de zorlanıyorum, bana farklı bakıldığını düşünüyorum, üzülüyorum.. Belki daha büyük takımlara transfer olma şansım azalıyor..”

“Bizim Milli Takım aşırı atak görüntü veriyor ama çok fazla pozisyona giremiyor.. İyi mücadele ediyorlar sadece.. Bence benim gibi bitirici bir santrfora ihtiyaçları var.. Faydalı olacağımı da biliyorum.. Ve sizin aracılığınızda sormak istiyorum: "Neden Fatih Hoca?" Neden beni Milli Takım"dan uzaklaştırdığını kamuoyuna açıklamasını bekliyorum.. Gerçekleri öğrenmek insani hakkım.. Ve ayrıca kimsenin aklına yanlış şeyler gelmesin.. Milli Takım"dan vazgeçemem.. Hâlâ çağrılmayı bekliyorum.. Ne zaman çağırsalar bir asker gibi hizmet ederim milli formaya..”

"Sorunum yok" diyor ama yine de kadroya almıyor

2-1"lik İspanya yenilgisinden sonra medya mensupları Terim"e sordu: “Hocam niye Fatih Tekke"yi kadroya almıyorsunuz?” Terim"in cevabı şöyle oldu: “Bu soruyu soran siz, Taner Gülleri"ye haksızlık ediyorsunuz.. Kocaeli"yi nereye taşıdığını hepimiz görüyoruz. Fatih"i en iyi zamanında oynattım. Onunla bir sorunum yok. İhtiyaç duyduğumda alırım.”

Milliyet