Didim Şiir Evi"nde miniklerle bir araya gelen Didim Belediyesi Çocuk Kulübü Yönetmeni Ali Gençli, çocuk kulübü ve Didim Şiir Evi"nde ilerili süreçte gerçekleştireceği etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Şiir evinde bulunan okuma ve kültür salonlarında kitap, eski gazete ve şiir kitaplarının yer aldığını belirten Gençli, “Burada bir kütüphanemiz var, edindiğimiz kitaplar ve benim şahsı kitaplarımdan oluşan bir kütüphane oluşturduk. Her ay burada değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu yerde Çocuk Kulübü ve Didim Kent Karıncaları da etkinlikler gerçekleştiriyor. Aynı zamanda kafeterya hizmeti de veriyoruz” dedi.
Şiir evinin ticari bir kaygısının olmadığını dile getiren Gençli, “Burada bağlama, gitar, keman ve ud kursları verilecek. Didim Kent Karıncaları ise "El Ele Butik" çalışması adı altında bir çalışma başlattı. "Giymediğini getir, giydiğini götür" adı altında bu çalışmamız devam edecek. Önümüzdeki günlerde ise "Çocukça" dergisi ve "Çocukça Oyunlar" adlı bir derleme kitabı çıkaracağız” diye konuştu.
Didim Çocuk Kulübü Başkanı olan 11 yaşındaki Dilara Şenol da, kulüpte oluşturulan görev dağlımı hakkında bilgiler verdi. Şenol “Çalışmalarımız kapsamında Kent Karıncaları Başkanlığına Ferhat Tütüncü, Kitap Kurdu Grubu Başkanlığına Helin Canan, Sosyal İşler Asistanı Senem Dengiz Başboğa ve İdil Kartal getirildi. Çocukça Dergimizin editörlüğüne ise Kadir Koç, Uğurcan Akgün getirilirken, Çocukça adlı derlem kitabımız ise Melisa Koca ve İsmail Bozoğlu tarafından derlenecek” ifadelerini kullandı.