Ülkemizde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi turnuvada mücadele edecek iki takımın oyuncuları arasında çıkan kavga büyük endişe yarattı. Yunanistan"ın başkenti Atina'da düzenlenen Akropolis Turnuvası'nda önceki gün oynanan Yunanistan-Sırbistan maçında rakibi Yannis Bouroussis'e sandalye atıp, başının yarılmasına yol açan Sırp oyuncu Nenad Krstic, dün gözaltında tutulduğu polis merkezinden serbest bırakıldı.
Maçın bitimine 2 dakika 40 saniye kala Yunanlı Fotsis, kendisine faul yapan Sırp Teodosic'in üzerine yürüyüp onu tehdit etmesiyle başlayan kavgaya tüm oyuncular karıştı. Fotsis'i boğazından tutan Krstic, eline geçirdiği bir sandalyeyi de kendisini kovalayan Sofoklis Schortsanitis'in üzerine attı. Fakat sandalye, Bouroussis'in başına isabet etti veYunan oyuncu kanlar içinde kaldı. İki takım oyuncuları arasındaki arbedenin soyunma odalarına giden tünelde de devam ettiği öğrenildi. Az sayıda taraftarın da sahaya atlayıp kavgaya karışmaya çalıştığı bildirildi.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Yunanistan, A Milli Takımımızla birlikte C Grubu'nda yer alırken, Sırbistan ise A Grubu'nda mücadele edecek.

FIBA sert konuştu
FIBA, Yunanistan ile Sırbistan arasında yaşanan kavganın cezasız kalmayacağını açıkladı. FIBA"nın Genel Sekreteri Patrick Baumann, “Yunanistan-Sırbistan maçındaki utanç görüntülerini görmek korkunçtu. FIBA bu konuda gerekli her hamleyi atacak ve şok edici sahnelerin içinde bulunan her oyuncuya cezayı verecek. FIBA bunun geçiştirilmesine izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.
Bu durumda Ankara'daki C Grubu maçlarının 3. gününde Yunanistan ile karşılaşacak ay-yıldızlı ekibimize karşı, Komşu'da önemli eksiklerin olması ihtimali belirdi. Özellikle kavgayı başlatan Fotsis ile Shortsanitis'in de ceza alabileceği belirtildi.
Eski FIBA Avrupa Başkanı Yunan Vasilakopulos ise, “Bu maçlar FIBA"nın takvimindedir, ama FIBA sorumluluk almaz. Bu yüzden ceza verilmeyecektir” dedi.

Milliyet