Herkesin elinde kağıt-kalem, her gün yeniden hesaplar yapılıyor. Tansiyonun yükseldiği, sinirlerin gerildiği son periyotta neler yaşanabilir? İşte cevapları...

SİVASSPOR (57 puan)
En az 14 puan toplarlar...
Sivasspor, Konya"da 2 puan kaybetmedi, 1 puan kazandı. Bence en önemli deplasmanlarıydı, puanla dönmek zorunda oldukları bir maçtı, başardılar. Kupa bir tarafa, lige baktığımızda fikstürleri rakiplerine göre daha avantajlı. En iyi fikstür Galatasaray"da gözükse de, son maçlarını Sami Yen"de oynayacak olsalar bile, Sarı-Kırmızılılar"ın verdiği ışık yeterli değil. Beşiktaş"ın Bursa beraberliği de ağır bir darbe oldu Kartal"a... Sivasspor"un içeride ve dışarıda oynayacağı 3"er maçtan en az 14 puan toplayacağını düşünüyorum. Belki üstüne de çıkabilirler. Bu puanlar da Sivasspor"u şampiyon yapar.
Tunç KAYACI

SİVASSPOR (71 PUAN)
Trabzonspor 1 puan
Gaziantepspor (D) 3 puan
Büyükşehir Bld 3 puan
Hacettepe (D) 3 puan
Gençlerbirliği 3 puan
Galatasaray (D) 1 puan

BEŞİKTAŞ (56 puan)
Yüzde 50 Kartal yüzde 50 Sivas
Beşiktaş"ın şampiyonluk şansını, Sivasspor"la birlikte yüzde 50 olarak değerlendirenlerdenim. Yalnız teknik direktör Mustafa Denizli"nin son iki haftayı iyi etüt ettikten sonra, "Nobre"sizliğe bir formül üretmesi kaydı ile... Özellikle de bu hafta oynanacak maçların ardından Galatasaray da potaya girerse, kimse şaşırmamalı. Son 5 hafta, şampiyonluğa ve Şampiyonlar Ligi"ne gitmeyi hedefleyen takımların çekişmesine sahne olacak büyük ihtimalle... Yüksek olasılıkla Beşiktaş ile Sivasspor"un birincilik, Trabzonspor ile Galatasaray"ın da ikincilik için kıyasıya kapışacağı maçlar izleyeceğiz.
Basri BAYKOÇ

BEŞİKTAŞ (72 PUAN)
Eskişehirspor (D) 1 puan
Fenerbahçe 3 puan
Ankaraspor (D) 3 puan
Ankaragücü (D) 3 puan
Galatasaray 3 puan
Denizlispor (D) 3 puan

TRABZON (53 puan)
"Olmazsa olmaz"ı var
Sahasındaki iki sürpriz yenilgiyle, şampiyonluk şansına yönelik tüm kozlarını rakiplerine veren Trabzonspor"un artık "olmazsa olmaz"ı var: Sivasspor"u yenmek... Lider, takım oyununda iyi, Bordo-Mavililer"in kaderi ise bireysel yetenekleri üst düzey olan futbolcuların bu özelliklerini kullanmalarına bağlı. Gerçekleşmesi çok da zor gözükmeyen bu olasılığın ardından da kendi kaderini direkt belirleyemeyecek olması, ciddi bir engel. Bu da demek oluyor ki; Trabzon"da şampiyonluk ya da yeni hedeflere yönelik asıl hesap dönemi, 25 Nisan"da maçın biteceği saat 18.00"den itibaren başlayacaktır.
Ergun ATA

TRABZONSPOR (67 PUAN)
Sivasspor (D) 1 puan
Kayserispor 3 puan
Kocaelispor (D) 3 puan
Bursaspor 3 puan
Eskişehir (D) 1 puan
Fenerbahçe 3 puan

GALATASARAY (51 puan)
Olur mu, olur... Ama olmaz!
Belediye önünde kazanılan 3 puan, rakiplerin kaybıyla birleşince şampiyonluk umudu yine yeşerdi. Ama galiba "atı alan Üsküdar"ı geçti!" Galatasaray"ın fikstürü güzel. Kağıt üstünde! Evdeki hesap çarşıya uymuyor. 2. yarıda içeride oynanan 5 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle 10 puan yitiren, eksik Eskişehir"e yenilip, Kocaeli hezimetini yaşayan Galatasaray; Arda, Servet, Aşık"sız ve seyircisiz maçta "Ankaraspor"u yener" demek doğru değil. Yenebilir. Sami Yen"deki 4 maçtan 10, deplasmandaki 2 maçtan 4 puan çıkarırlar. 14 puan onları nereye taşır, bilemem. 18 olmaz mı, olur. Futbolda olmaz olmaz. Ama olmaz!
Hakan CAN

GALATASARAY (65 PUAN)
Ankaraspor 1 puan
Hacettepe (D) 3 puan
Ankaragücü 3 puan
Gençlerbirliği 3 puan
Beşiktaş (D) 1 puan
Sivasspor 3 puan

FENERBAHÇE (48 puan)
Ligi bırak, kupaya bak!
Fenerbahçe şampiyonluk konusunda gemileri yaktı. Devler Ligi"ne katılma hedefi de çok önemli. Ancak ahı gitmiş, vahı bile kalmamış havada takım... Bence tek gerçekçi hedef; Fortis Türkiye Kupası ve UEFA"ya katılmaktır. Bu vurdumduymaz görüntüden sıyrılmazsa, Sivasspor"a elenmesi daha yüksek olasılık gibi. En başından beri dengesizliğiyle ligin de dengelerini sabote eden Fenerbahçe, son 6 maçta yalnızca şampiyonu ve düşeni belirleyebilecek takım olabilir; serseri mayın gibi! Düşme korkusu yaşayan rakiplerine evinde yenilip, Beşiktaş ve Trabzon"u deplasmanda yenebilir. Her tahmini terse yatırabilir!
Hasan Ali ATASOY

FENERBAHÇE (61 PUAN)
Ankaragücü 3 puan
Beşiktaş (D) 3 puan
Denizlispor 3 puan
Antalyaspor (D) 0 puan
Konyaspor 3 puan
Trabzonspor (D) 1 puan

Fanatik