Açılışı Hilbert yaptı, gecenin yıldızı Quaresma mükemmel bir gole imza attı. Sahasında iki farklı kazanan Kartal, 26 Ağustos'ta oynayacağı rövanş öncesi rahatladı

Fotoğraf: Abdullah EĞİLMEZ ENGİN ALBAYRAK
Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi Play-off ilk maçında Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını rahat yendi: 2-0. Maçın ilk yarısında oyun üstünlüğünü elinde bulunduran siyah-beyazlılar rakibi karşısında çok rahat oynarken, forvette ise eline geçirdiği pozisyonları değerlendirmekte güçlük çekti. İlk yarıda özellikle Quaresma'nın önderliğinde ataklar geliştiren Beşiktaş rahat oyununu maç boyunca sürdürdü. 5. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Quaresma sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Bobo yükseldi kafayı vurdu ve top üst direkten geri geldi. 35. dakikada Quaresma sol kanattan arka direğe ortasını yaptı. Tabata uçarak kafayla topu indirdi. Hilbert boş pozisyonda kafayı vurarak topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-0. Beşiktaş, ikinci yarıda da oyunun üstünlüğünü elinde bulundurdu. Finlandiya temsilcisi ilk 45 dakikada olduğu gibi net pozisyon üretemezken, çok adamla savunmadan kalmayı tercih etti. 52. Tabata ceza yayının önünden çok sert vurdu. Top kaleciden sekti. Ceza sahasının solunda Bobo çok uygun pozisyonda ayak içiyle yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı. 66. dakikada Quaresma ceza sahası önünde topla buluşur buluşmaz kimsenin beklemediği anda dönerek kaleye sert vurdu. Top köşeden kalecinin bakışları arasında ağlarla buluşunca Beşiktaş 2-0 öne geçti. 82. dakikada Quaresma'nın pasında topla buluşan Guti'nin sert vuruşunda savunma araya girdi. Yan direğe çarpan top kornere çıktı.

Guti ilk kez İnönü Stadı'nda


Yeni transfer Guti Hernandez, Helsinki maçıyla birlikte ilk kez İnönü Stadı'nda bir resmi maça çıktı. Kaleci Hakan Arıkan ve Rüştü'nün sakatlığıyla forma şansı bulan yeni transfer Cenk Gönen de dünkü mücadeleyle ilk resmi maçını oynadı.


Hilbert: İyi ki Türkçe bilmiyorum


Beşiktaş'ın yeni isimlerinden Hilbert, dünkü performansıyla göz doldururken gönderileceği şeklindeki yorumlara farklı bir açıdan baktı. Alman futbolcu, maç sonrası konuyla ilgili "Allah'tan Türkçe bilmiyorum ve bu yorumlardan haberim olmuyor. Ben başarı için buradayım" diye konuştu.