Kendi sahasında oynadığı son üç maçtan sadece bir puan alabilen Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla bu kabusa son vermek istiyor. Bordo - mavili takımın Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, 'Ligde kalan tüm maçlarımızın final havasında geçecek' dedi.

Turkcell Süper Ligi'nin 26. haftasında yarın kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da nefesler tutuldu. Kendi sahasında oynadığı son üç maçta sırasıyla Denizlispor'a 2 - 0 ve Konyaspor'a 1 - 0'lık sonuçlarla boyun eğen Trabzonspor, Galatasaray ile de 2 - 2 berabere kalarak sadece bir puan toplayabildi. Dış sahada çok daha başarılı bir performans sergilemesine karşın iç sahada kabus yaşayan bordo - mavili takım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak hem iç saha şansızlığını sonlandırmak hem de kötü gidişe bir son vermek istiyor. Bu arada bordo - mavili takım ligde oynadığı son 5 haftada 11 puan kaybederek zirve yarışında önemli bir yara almıştı.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, ligde kalan tüm maçlarının final havasında geçeceğini belirterek, "Son haftalarda hiç hesaplamadığımız puan kayıpları yaşadık. Ancak camiamızın da desteği ile hafta içerisinde bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. Şimdi hedefimiz kalan tüm maçlarımızdan başarılı sonuçlar alarak ligi hedeflediğimiz noktada bitirmek. Bunun için öncelikli olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanmamız gerekiyor. Bu maçta sahada futbolcularımıza iş düştüğü kadar tribünde de taraftarlarımıza da büyük iş düşüyor" diye konuştu.

YANAL KARAR VERMEKTE ZORLANIYOR

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına tek forvetle çıkıp çıkmama konusunda kararsız kaldığı ancak tercihini yine Gökhan - Umut ikilisini aynı anda oynatarak kullanacağı belirtildi. Bu sistemde Alanzinho'yu yedek kulübesinde oturtmayı planlayan Yanal'ın, milli takımdan yorgun dönen Song'u da kulübeye çekip Giray'a şans verebileceği öğrenildi.

SYLVA RİSKE EDİLMEYECEK

Bordo - mavili takımın son oynadığı lig maçında sakatlanan ve hafta içerisindeki idmanlara maskeyle çıkan Sylva'nın yarın oynanacak olan karşılaşmada riske edilmeyeceği öğrenildi. Özellikle idmanlarda diğer kalecilerin performansının beğenilmesinin bu kararın verilmesinde etkili olduğu öğrenilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kaleyi Tolga'nın koruması bekleniyor. Bu arada Sylva konusunda kesin kararını vermeyen Yanal'ın, bu futbolcuyu sürpriz bir şekilde maç kadrosuna alabileceği de iddia edildi.

TRABZONSPOR'UN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇI MUHTEMEL 11'İ ŞU ŞEKİLDE

Tolga - Serkan, Song (Giray), Egemen, Cale - Yattara, Hüseyin, Selçuk, Colman - Gökhan, Umut

SAKAT: Sylva (Durumu maç saati belli olacak)

CEZALI: Yok

BİLET FİYATLARI: Maraton Tribünü: 25 TL, Kapalı Tribün (kenar): 40 TL, Kapalı Tribün (orta): 50 TL, VİP Tribünü: 100 TL.