Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden A Milli Takımımız grubundaki 6. maçında İspanya ile karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçlarında ise Estonya - Ermenistan ve Bosna Hersek - Belçika karşı karşıya gelecekler.
Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden A Milli Takımımız grubunda son oynadığı maçta, 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda oynadığı maçta İspanya'ya 1 - 0 yenildi. Grubun o gün oynanan diğer maçlarında ise Ermenistan ile Estonya 2 - 2 berabere kalırken, Belçika, konuk ettiği Bosna Hersek'e 4 - 2 yenilmişti.

19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5. Grup'ta lider İspanya'ya konuk olan ve ilk yarısı golsüz berabere biten maçta Türkiye, ikinci yarıda yediği golle sahadan 1 - 0 mağlup ayrılmıştı. Ay - yıldızlı ekibimiz grupta oynadığı maçlarda 5'te 5 yaparak puanını 15'e çıkaran İspanya'yı 1 Nisan Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda konuk edecek.

Grupta geride kalan 5'er maç sonrası İspanya 15 puanla liderliğini sürdürürken, Türkiye aldığı ilk mağlubiyetin ardından 3. sıraya indi ve 8 puanda kaldı.

İspanya, Belçika, Bosna Hersek ve Estonya ile finaller için mücadele eden A Milli Futbol Takımımız grubunda oynadığı ilk maçta Ermenistan'ı deplasmanda 2 - 0 yenmiş, 2. maçta konuk ettiği Belçika ile 1 - 1 berabere kalmıştı. Ay - yıldızlılar grupta oynadıkları 3. maçta Bosna Hersek'i İstanbul'da 2 - 1 yenerken, Estonya karşısında önemli fırsatları kaçırmış ve sahadan golsüz berabere ayrılarak çok önemli 2 puan kaybetmişti. Ay - yıldızlılar İspanya'ya ise 1 - 0 yenilmişti.

Türkiye'nin de yer aldığı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta oynanan maçlarda alınan sonuçlar, son puan durumu ve gruptaki kalan maçların programı şöyle;

TOPLU SONUÇLAR

5. GRUP

1. MAÇLAR

İspanya - Bosna Hersek:1 - 0

Ermenistan - Türkiye:0 - 2

Belçika - Estonya:3 - 2

2. MAÇLAR

Bosna Hersek - Estonya:7 - 0

İspanya - Ermenistan:4 - 0

Türkiye - Belçika:1 - 1

3. MAÇLAR

Türkiye - Bosna Hersek:2 - 1

Belçika - Ermenistan:2 - 0

Estonya - İspanya:0 - 3

4. MAÇLAR

Bosna Hersek - Ermenistan:4 - 1

Estonya - Türkiye:0 - 0

Belçika - İspanya:1 - 2

5. MAÇLAR

İspanya - Türkiye1 - 0

Belçika - Bosna-Hersek2 - 4

Ermenistan - Estonya2 - 2