Basketbolda geçtiğimiz yıla damgasını vuran Cemal Nalga skandalının bir benzeri sutopunda yaşandı. Üstelik Türk Milli Takımı'nın maçlarında...

Hürriyet'in haberine göre; 1992 doğumlu oldukları için müsabakalarda forma giymeleri yasal olarak mümkün olmayan Osman Selim Gülenç ve Nadir Sönmez, farklı isimlerle mücadele ettiler.

Okuyunca, “Bu kadarına da pes” diyeceğiniz olaylar 8-15 Ağustos tarihleri arasında Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Avrupa 17 Yaşaltı Sutopu Şampiyonası'nda yaşandı. Maç kadrolarında adları bildirilmeyen iki sporcumuz, karşılaşmalarda başka isimlerle oynadı. Şimdi gelin, filmi en başa saralım ve olayları tek tek anlatalım...

Türkiye'den ihbar telefonu

Sutopu Federasyonu, 1992 doğumlu Işıkkent Spor Kulübü oyuncusu Nadir Sönmez ile Galatasaraylı Osman Selim Gülenç'i, bir yaş büyük olmalarına rağmen Stuttgart'a gönderdi. Takım Almanya'da şampiyonanın son hazırlıklarını yaparken, Türkiye'den açılan bir ihbar telefonu skandalı ortaya çıkardı. Telefondaki kişinin organizasyon komitesi yetkililerine, “Türk Milli Takımı'nda iki tane yaşı büyük sporcu var. Bilginiz olsun” ihbarında bulunması üzerine Avrupa Sutopu Federasyonu ve organizatör ülke Almanya Sutopu Federasyonu yetkilileri, kafile yöneticilerimizle görüşüp, “Takımınızda yaşı büyük sporcular oynattığınız iddia ediliyor. Sakın böyle bir şey yapmayın” uyarısında bulundu.

Uyarıyı dinlemediler

Bu ikaza rağmen yaşı büyük iki oyuncunun milli takımımızın maçlarında oynadığı belirlendi...

İlk günkü Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasında Osman Selim Gülenç 11 numaralı boneyle Emre H. Çubukçu, Nadir Sönmez de 2 numaralı boneyle S. Berki Özkul adıyla oynadılar.

İkinci gün yapılan Türkiye-Gürcistan maçında işler daha da karıştı. Nadir Sönmez yine 2 numaralı bone ve S.Berki Özkul adıyla oynarken, gerçek S.Berki Özkul da 4 numaralı boneyi takıp N.Sinan Dağdeviren adıyla mücadele ettiler.

Cemal Nalga olayı nedir?

Beko Basketbol Ligi'nde yer alan Galatasaray Cafe Crown'un, geçtiğimiz sezon öncesi Cibona Zagreb ile yapılan hazırlık karşılaşmasında rakibine yumruk attığı için 5 maç ceza alan Cemal Nalga'yı, Almanya'da Deutsche Bank Skyliners ve Ludwigsburg takımlarıyla oynanan özel maçlarda “Tufan Ersöz” adıyla oynattığı ortaya çıktı. Maçların esami listesinde Cemal Nalga'nın ismini “Tufan Ersöz” olarak bildiren sarı kırmızılılar, oyuncuya da Ersöz'ün 7 numaralı formasını giydirdi. Olayın basına yansıması üzerine Basketbol Federasyonu, Galatasaray Cafe Crown'a, teknik heyete, idarecilere ve Cemal Nalga ile Tufan Ersöz'e tarihin en ağır cezalarını verdi.

Milliyet